De ce am falimentat economia? Cei 22.591 de români care au murit în martie anul acesta sunt cei mai puțini din ultimul deceniu, excepție făcând doar, la diferență de câteva cazuri, martie 2017.

Institutul Național de Statistică a făcut publice astăzi cifrele deceselor pe lunile februarie și martie. Față de luna februarie, în martie au murit cu 892 de români mai mulți, lucru care intră însă în normalul sezonalității. În 9 dintre cei 10 ani expuși în statistica online a raportului luna martie cunoscând mai multe decese decât februarie. Efectul COVID-19 este imposibil de decelat în cifrele avansate de INSP, având în vedere că institutul nu a raportat datele pe județe sau focare și că informațiile se opresc la martie.

Într-un recent articol al Recorder, care a centralizat informațiile pe luna aprilie, se regăsesc tendințe în județele sever afectate, titrează Libertatea.

Revenind la informațiile statistice naționale furnizate azi de INSP, din ianuarie și până în martie 2020 au murit, în fiecare lună, cei mai puțini oameni față de aceleași luni ale anilor 2018 și 2019.

NapocaNews