Muncitorii din Sri Lanka care au fost abandonați pe Aeroportul Internațional Henri Coandă (AIHC) vor să lucreze împreună la o fabrică de echipamente din Cluj care le-a făcut cea mai bună ofertă din România.

Cei 36 de srilankezi au primit mai multe oferte de muncă din Cluj, București, Ploiești și Bihor și pot lucra împreună, conform Libertatea. Aceștia au fost concediați de la o fabrica de confecții din Botoșani, însă au mai multe opțiuni de locuri de muncă, în diverse unități de producție: confecții sau ambalare.

Mai mulți angajatori s-au oferit să-i preia pe cei 40 de srilankezi – atât pe cei abandonați pe Otopeni, cât și pe cei care sunt încă în spital, în Botoșani. Reprezentanții a șase companii i-au contactat pe srilankezii cazați la un hotel de lângă AIHC, unde a fost prezent și ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

„Au înțeles că nu toate companiile au posibilitatea de a-i angaja pe toți și sunt de acord să se despartă, dacă așa vor decide în final. Cea mai bună ofertă este din Cluj; acolo pot fi angajați toți, la o fabrică. A mai fost o variantă pentru 15-20 de persoane la o companie de ambalare produse congelate, alta pentru curățenie în spitale. Vor decide ce vor să facă, dar nu sunt mofturoși, acceptă să se despartă în grupuri”, a spus unul dintre ei.

„Condițiile din Botoșani au fost groaznice, dar știm că vom fi mai bine. Vrem să mergem în Cluj și deseară îi vom spune asta doamnei ministru”, au relatat srilankezii. Muncitorii vor rămâne cazați la hotel, iar apoi vor lua legătura cu noul angajator, a menționat ministrul.

„Văd o mobilizare din partea angajatorilor care au răspuns prompt și și-au arătat disponibilitatea de a discuta cu dânșii. Unii au oferit locuri de muncă pentru toți, alții pentru un număr mai mic de persoane. La cererea dânșilor am făcut acest lucru, pentru că își doresc să rămână în România”, a declarat ministrul.

Muncitorii srilankezi au fost abandonați duminică, pe AIHC, după ce au fost angajați de o firmă din Botoșani, duși în carantină alături de conaționali bolnavi, concediați de patronii italieni, iar apoi expediați cu autocarul spre București.

NapocaNews