Şcoala de Arte Cluj îşi reia cursurile faţă în faţă, cu cursanţii din anii terminali, la sediul instituţiei, începând de marți, 2 iunie.

Astfel, pentru a se desfăşura cursurile în bune condiţii şi fără riscuri sanitare s-au pregătit ateliere de lucru în aer liber, atât în curtea şi în grădina Şcolii de Arte, cât şi în sălile mari din interior. Menţionăm că atelierele au fost inaugurate deja printr-un curs intensiv de zece zile, susţinut de expertul clasei de actorie şi retorică Petre Băcioiu, echipei de reporteri de teren a postului PRO TV Cluj, cu scopul de a le îmbunătăţi expresia verbală, calitatea vorbirii, intonaţia, gestica în timpul relatărilor în direct, curs convenit între conducerile celor două instituţii.

Totodată, trebuie subliniat faptul că atelierele în aer liber din grădina şcolii s-au ridicat prin sprijinul logistic al Grupării Mobile de Jandarmi „Ştefan Cicio – Pop” Cluj – Napoca şi al Asociaţiei ”Produs de Cluj”. De asemenea, pe întreg parcursul activităţii Şcolii de Arte Cluj-Napoca, un rol însemnat îl va avea Studioul Media „Arte”, centrul de coordonare a legăturii cu cursanţii şi al susţinerii orelor de corepetiţie, inaugurat la data de 18 mai şi care, la această oră, se numără printre cele mai moderne studiouri din ţară.

Conducerea instituţiei de educaţie şi spectacole își roagă cursanţii să respecte întru totul noile norme şi regulamente de acces în incinta Şcolii de Arte, gândite tocmai pentru a evita infectarea cu coronavirus.

Totuşi, în cazul cursanţilor care consideră că proceduri precum măsurarea temperaturii sau purtarea măştii i-ar deranja, îi atenţionăm să nu se prezinte la ore, cursurile putând fi continuate şi online. Dorim să îndeplinim cu succes misiunea Şcolii de Arte Cluj, chiar şi în aceste condiţii dificile, iar orarul va fi stabilit în intervalul 14.00 – 20.00, de luni până vineri, şi se vor recupera până în data de 30 iunie 2020 toate orele neefectuate. De asemenea, examenele de absolvire vor avea loc în perioada 24 – 30 iunie 2020. (managerul Şcolii de Arte Cluj-Napoca, Vasile Corpodean)

Având în vedere faptul că noile circuite de acces în şcoală, precum şi atelierele de lucru ocupă spaţiile de parcare, nu le va putea asigura parcarea în interiorul curţii.

Cursanții trebuie să respecte riguros programarea orelor şi să lectureze online „Procedura de lucru pentru protejarea împotriva infectării cu virusul Sars – Cov-2”, pe site-ul şcolii, www.scoaladearte.ro., urmând ca la venirea la şcoală să o semneze şi să şi-o asume.

NapocaNews