Doua persoane care au instigat protestatarii la radicalizare au fost ridicate de jandarmi de la mitingul pentru libertate și apărarea Constituției din Piața Victoriei. Una din persoane este și Marian „Ceaușescu”, una din cele mai cunoscute figuri ale protestelor din ultimii ani.

Alexandru Iacob, purtător de cuvânt al Jandarmeriei București, a declarat la Digi 24: „Am apelat la recomandări inițial, încercăm să avem un dialog cu ei. Facem apel la buna credință a celor care se află acolo în Piața Victoriei, încercăm să gestionăm situația fără a avea incidente. Adunările publice sunt interzise, suntem în postura în care, momentan, acționăm cu echipa de dialog, aplicăm măsurile progresiv. Conducătorul acțiunii va decide dacă e nevoie de mai mult decât purtarea unui dialog. E importantă sănătatea publică”. În imaginile surprinse de fotoreporterul GSP, se observă că mulți dintre protestatari nu poartă măști de protecție și nu respectă distanța socială, deși se află în grupuri mai mari de 3 persoane.

Protestul are loc în contextul în care autoritățile au interzis mitingurile, în această perioadă.

S-a scandat: Libertate! „Poporul român, adevăratul stăpân”!

Protestul este organizat de Frontul Civic Unit și a fost anunțat pe Facebook. Pe pagina evenimentului, organizatorii spun că protestează față de: „Transparență: dovezile cazurilor de coronavirus care stau la baza statisticilor oficiale precum și dovezi cu privire la veridicitatea deceselor de C0VID-I9. Pedepsirea tuturor făptuitorilor care au încălcat legile și constituția prin instituirea decretului stării de urgență și a tuturor măsurilor ulterioare acestuia, cu complicitatea Parlamentului. Sancționarea tuturor celor care se fac complici ai infracțiunilor mai sus menționate: instituțiile publice, medicii corupți care au făcut uz de fals pentru falsificarea statisticilor, canalele oficiale de comunicare. Anularea tuturor acordurilor semnate de România cu OMS, organizație finanțată de Bill Gates și alți filantropi ale căror interese le impune abuziv la nivel global. Nu suntem de-acord cu aplicarea unor măsuri dictate de o organizație îndoielnică ce are în spate interese financiare și care a declarat stare de pandemie fără a avea un temei real”.

NapocaNews