Serviciile de hosting joaca un rol cheie in succesul oricarui site. De aceea, trebuie sa iei in considerare intotdeauna calitatea, nu pretul, si sa intelegi care este cel mai potrivit tip de gazduire. Fiecare site este diferit, astfel ca nu am putea sa-ti spunem daca un pachet în găzduire VPS este o alegere inteleapta. Dar iti putem fi de ajutor prin a-ti arata cateva dintre cele mai importante avantaje ale acestui tip de hosting si cum va sustine cresterea site-ului tau.

Resurse dedicate

VPS este acronimul de la Virtual Private Server si reprezinta un spatiu inchiriat pe un server comun. Cu alte cuvinte, imparti serverul cu alte site-uri, asa cum este in cazul gazduirii shared, insa resursele sunt partajate, deci spatiul de stocare, memoria RAM si latimea de banda sunt mult mai generoase. Datorita acestor avantaje, site-ul tau va putea sustine un trafic mult mai mare in timp ce ruleaza un numar mai mare de aplicatii.

Performante mai mari

Din moment ce resursele iti sunt dedicate in totalitate, te poti astepta la performante mult mai mari din partea site-ului tau. Marele avantaj este ca viteza de incarcare va fi mai buna, ceea ce va intari increderea vizitatorilor in business-ul tau si, bineinteles, rata de conversie se va imbunatati. In plus, site-ul tau va avea un avantaj in motorul de cautare si va avea sansa sa obtina pozitii mult mai bune in Google.

Securitate mai mare

Gazduirea partajata trebuie achizitionata cu mare atentie. Este cea mai ieftina, ceea ce o face sa fie si cel mai greu de ales. Din moment ce va trebui sa imparti serverul cu mai multe site-uri, trebuie sa stii ca actiunile fiecarei entitati va afecta intregul. De aceea, trebuie sa colaborezi cu o companie care monitorizeaza permanent serverul si se asigura ca nu exista site-uri care ar putea sa iti afecteze performantele. Din fericire, gazduirea VPS iti pune la dispozitie resurse partajate, ceea ce inseamna ca-ti ofera mai multa securitate.

Resurse scalabile

Piata online evolueaza rapid, astfel ca trebuie sa iei in calcul cresterea site-ului tau. De aceea, este esential sa te asiguri ca poti sa faci un upgrade al planului de gazduire fara sa intampini probleme tehnice sau downtime. Acesta este unul dintre marile avantaje ale gazduiri VPS – poti oricand sa optezi pentru un pachet care-ti ofera mai multe resurse fara sa-ti fie teama ca site-ul tau va fi afectat.

Gazduirea VPS prezinta multe avantaje, insa depinde de site-ul tau daca reprezinta varianta optima. Nu am putea spune ca este o varianta mai buna decat gazduirea partajata. In anumite cazuri, nu este necesar sa investesti mai multi bani pentru ca gazduirea shared este mai mult decat suficienta. Acesta este cazul blogurilor personale si al site-urilor de dimensiuni mici. De aceea, inainte sa iei orice decizie, cel mai indicat este sa consulti un specialist. In orice caz, ar trebui sa iei in calcul aceasta varianta in anumite situatii certe:

Detii un business mediu sau mare;

Iti propui ca business-ul tau sa creasca in urmatoarea perioada;

Te bucuri de trafic mare si ai nevoie de spatiu si latime de banda care sa-l sustina;

Iti doresti mai multa securitate pentru site-ul tau;

Vrei sa detii mai mult control si sa personalizezi anumite specificatii.

NapocaNews