Pandemia a dezechilibrat bugetul romanilor, iar foarte multe afaceri au ramas pe minus in urma legilor date cu scopul de a evita raspandirea COVID-19. Rata somajului a crescut alarmat, iar sezonul rece a venit cu tot mai multe cazuri de coronavirus si restricții impuse de autoritati.  Daca venitul tau a scazut sau pur si simplu vrei sa castigi mai multi bani, poti în aceasta perioada sa te orientezi catre  anumite joburi part-time. Chiar daca nu te vei imbogati, o sa simti, cu siguranta, portofelul mai plin. 

Iata spre ce domenii iti poti  sa-ti indrepti atentia daca iti doresti suplimentarea veniturilor:

  1. Baby-sitter

Daca iti plac copiii si crezi ca ai suficienta rabdare cu ei, atunci poti sa te angajezi part-time ca bona. Nu este un job greu si se plateste destul de bine. In cazul in care mai ai experienta sau detii cunostinte in domenii precum psihologie ori pedagogie, ai mari sanse sa gasesti ceva pe placul tau. Tine cont de faptul ca trebuie sa fii o persoana extrem de implicata si responsabila! Nu-ti fa planuri ca o sa stai pe canapea si cel mic se va juca pe covor. Copiii au nevoie de atentie, iar mamicile care cauta bone, au pretentia sa faci cu acestia activitati care sa ii ajute in dezvoltarea lor.

2. Influencer/Blogger

Nu oricine poate ajunge influencer, dar oricine poate incerca! Daca petreci foarte mult timp online,  iti place sa te faci remarcat si sa ai cat mai mult followeri pe retelele de socializare, atunci ar trebui sa te gandesti sa faci si bani din asta. Sfatul specialistilor este sa te indrepti spre un anumit domeniu de care esti atras sau chiar pasionat. In cazul in care iubesti copiii poti incepe chiar si un blog de parenting sau, de ce nu, sa citesti povesti si sa le urci in contul tau pe diverse retele de socializare. Ai grija doar ca partea tehnica sa fie cu totul impecabila. Nimeni nu va asculta minute intregi de relatari cu un sunet care se intrerupe sau baraie. Gasesti microfoane profesionale si poti sa vezi produse din aceasta gama in special la magazinele nisate. Poti sa incepi cu cateva postari, iar daca vezi ca starnesti interes, nu mai sta pe ganduri!

3. Copywriter

Daca iti place sa scrii si vrei sa castigi bani din asta, atunci incepe sa lucrezi ca si copywriter! Nu este un job din care sa te imbogatesti, dar iti poate aduce un venit in plus. Exista extrem de multe agentii care recruteaza, chiar si la distanta, persoane dispuse sa invete sa scrie articole dupa diverse reguli SEO. Daca nu ai mai facut acest lucru, poti incerca sa colaborezi cu firme care sunt dispuse sa te ia de la zero si nu se impiedica de fapul ca nu ai experienta.  In cazul in care nu ti se iveste aceasta sansa, fa un curs online  care sa te initieze in tainele acestei meserii. 

Asadar, chiar si in vremuri de pandemie, exista inca domenii unde poti sa te angajezi cu jumatate de norma. Important este sa iti doresti asta si sa aplici pentru cat mai multe posturi. 

NapocaNews, Sursa foto: shutterstock.com