Description: Citește și află informații utile despre oțelul galvanizat, despre rulouri galvanizate și alte produse din această gamă. Date interesante în articol.

Perspectivele pieței de rulouri galvanizate indică o creștere de 5% în perioada 2018-2025 (valoarea va ajunge până la aproximativ 283 de miliarde de dolari în 2025). Având în China cea mai largă piață de oțel galvanizat din lume, Asia este una dintre regiunile lumii care va avea nevoie de acest material pentru domenii de activitate, precum construcțiile, industria de automobile, articole de uz casnic sau în domeniul producerii de echipamente destinate măsurării și cântăririi.

Industria petrolului și a gazelor naturale impune utilizarea produselor confecționate din oțel galvanizat în Orientul Mijlociu, dar și în alte state care dispun de resurse petroliere, precum SUA. Nici Europa, Africa și America de Sud nu rămân mai prejos, așa că se poate constata o creștere exponențială a folosirii oțelului galvanizat și a produselor asociate acestuia la nivel global. Ce înseamnă acest lucru pentru omenire în anii următori?

Avantajele utilizării oțelului galvanizat în diverse industrii și domenii la nivel internațional

Oțelul este una dintre descoperirile revoluționare (în 1913) și care ajută la progresul întregii omeniri. Grație caracteristicilor sale este disponibil în multiple forme, fiind folosit într-o gamă extinsă de industrii și domenii de activitate cu rezultatele uimitoare. Care sunt argumentele în favoarea folosirii oțelului galvanizat?

  • Este un material ce este prelucrat cu costuri scăzute – se face o comparație între oțelul galvanizat și celelalte tipuri de oțel, iar rezultatul (din punct de vedere al costurilor) este unul în favoarea acestuia. Produsul obținut este gata de livrare fără să mai fie necesare operațiuni suplimentare, precum  vopsire, acoperire cu diverse substanțe sau pregătirea suprafeței pentru operațiuni de retușare ori finisare.
  • Durată de viață extinsă – nu doar că nu sunt necesare operațiuni de întreținere, dar procedura de galvanizare a oțelului îi prelungește acestuia durata de viață cu până la 50 de ani în condiții de expunere la temperaturi medii și cu până la 20 de ani, dacă este utilizat într-un mediu cu un nivel de umiditate extrem.
  • Dispune de un strat protector care asigură securitatea miezul materialului – prin aplicarea procedurii de galvanizare, partea din interior este mai bine protejată împotriva acțiunii factorilor externi de coroziune. Astfel, primul afectat (și deteriorat) va fi stratul de zinc, în schimb păstrându-se intact miezul (care este acoperit de anodul de sacrificiu). Așadar, acesta prezintă rezistență crescută împotriva ruginirii.
  • Proces rapid de aplicare – operațiunea de galvanizare nu este doar economică, dar se realizează și într-un interval scurt de timp.

Nivelul extins de utilizare al oțelului galvanizat se poate observa din prezența acestuia într-o serie de produse pe care oamenii le utilizează în fiecare zi. De exemplu, anumite părți din automobile și biciclete sunt confecționate dintr-un astfel de material. Țevile folosite pentru asigurarea alimentării cu apă conțin oțel zincat, la fel cum acest tip de material se regăsește și în multe dintre produsele folosite în diverse industrii sub forma piulițelor, șuruburilor, firelor sau a uneltelor.

Atunci când privești o structură rezidențială sau industrială o să remarci prezența oțelului zincat la balcoane, păsărele, scări sau verande. Gardurile sau acoperișurile sunt și ele confecționate din acest material, așa că, o parte importantă din oțelul zincat este direcționat către acest segment. Unul dintre domeniile în care oțelul galvanizat a început să fie utilizat este cel al producției de panouri solare și echipamentelor folosite în industria producerii de energie eoliană.

Oțelul galvanizat – suport solid pentru un mediu înconjurător mai curat!

Grație particularităților sale legate de lipsa întreținerii și a faptului că nu produce emisii dăunătoare naturii, oțelul zincat este preferat de agricultori care îl utilizează în exploatarea terenurilor agricole. Este bine cunoscut faptul că agricultura reprezintă un mediu dur pentru mare parte dintre echipamentele folosite, dar proprietățile îmbunătățite al oțelului galvanizat (împotriva coroziunii) îl face imbatabil în topul preferințelor agricultorilor.

Ca urmare a caracterului său ecologic (agricultura modernă urmărind prezervarea terenurilor și a mediului înconjurător), oțelul zincat este un material de mare perspectivă pentru acest domeniu. La fel cum se întâmplă și-n cazul industriei telecomunicațiilor, unde cablurile și casetele pentru echipamente sunt confecționate tot din acest material  care oferă un nivel ridicat de protecție, pe termen lung, pentru natură. Desigur, nu trebuie uitată nici industria auto, acolo unde se urmărește în mod clar reducerea drastică a emisiilor de carbon.

Iată că, oțelul galvanizat este un produs care își dovedește eficiența nu doar în multiple industrii și domenii de activitate, ci și în privința protejării mediului înconjurător. Acest lucru înseamnă că va fi din ce în ce mai prezent în viața oamenilor de pretutindeni, sprijinind în mod activ dezvoltarea globală.

NapocaNews