Relatiile nu sunt niciodata doar lapte si miere, mai ales dupa nasterea primului copil, cand ritmul unui cuplu incepe sa se schimbe. De cele mai multe ori, apar divergente in momentul in care unul dintre parinti are asteptari mult prea mari de la partenerul sau de viata si refuza sa inteleaga dificultatile prin care acesta poate trece. Odata ce femeia devine mama, se apar extrem de multe schimbari atat la nivel fizic, cat si psihic. Lipsa de experienta poate determina in comportamentul feminin tensiuni si frici care se resimt si in viata de cuplu.

De aceea, este nevoie de multa vointa, intelegere si, mai ales, de comunicare din partea ambelor parti. Fiecare trece prin momente de constientizare si de adaptare la noua viata, iar acest lucru dezechilibreaza armonia dintr-o familie si, totodata, viata sexuala a partenerilor. 

Iata ce poti face pentru a imbunatati relatia cu partenerul de viata!

  1. Incercati lucruri noi din punct de vedere sexual

Lipsa somnului, tensiunile si nesigurantele afecteaza dorinta de apropiere din cuplu si momentele de tandrete. Gaseste un moment de liniste dupa ce ai terminat toate treburile casnice si cele legate de copii si indreapta-ti atentia catre partener. 

Incearca sa aduci in relatia voastra intima lucruri noi, ca jucariile sexuale, muzica, petale de trandafir sau orice poate sa il satisfaca pe celalalt. Daca nu stii ce sa alegi vezi aici cateva variante care cu siguranta vor aduce o noua experienta in viata voastra! Nu uita, o relatie depinde foarte mult de acest aspect si poate determina calitatea vietii de familie!

  1. Fiti mai spontani

Spontaneitatea este esentiala intr-o relatie, iar gesturile mici sunt, de obicei, cele mai apreciate. Daca vrei sa iesi din monotonie, organizeaza o cina romantica pentru partener, intr-o zi oarecare, fara sa sarbatoriti ceva anume. 

De asemenea, puteti pleca intr-o calatorie sau o mica vacanta, in cazul in care timpul va permite. Vizitati locuri noi, luati pranzul intr-o locatie speciala sau profitati de o zi frumoasa in parc, in care sa vorbiti, sa va redescoperiti sau sa depanati amintiri. 

  1. Vorbiti despre problemele voastre

Se spune că o bună comunicare este cheia oricarei relatii. In orice situatii conflictuale apar, este important ca fiecare sa aiba posibilitate de a-si exprima opiniile. Discutati cat mai deschis despre problemele si nemultumirile pe care le aveti si  gasiti solutii impreuna. 

Incearca sa nu te gandesti la ce urmeaza sa spui si asculta-ti partenerul cu adevarat. Mai mult, spune-i cum te simti pentru ca nimeni nu poate citi ganduri. Nu aduna in tine disconfortul unor tensiuni si vorbiti despre cum va simtiti in rolurile de parinti. De asemenea, impartiti responsabilitatile casnice si cele care tin de copil si incercati sa va usurati munca unul celuilalt. 

Asadar, este normal sa existe tensiuni in relatia ta cu partenerul, mai ales dupa aparitia primului copil, dar trebuie sa va axati pe rezolvarea tuturor neintelegerilor. Apeleaza la sfaturile de mai sus si incearca sa le pui in aplicare pentru a scoate viata de cuplu din monotonie! 

NapocaNews,Sursa foto: Shutterstock.com