Vineri, 15 ianuarie 2021, de Ziua Culturii Naționale și a comemorării poetului național Mihai Eminescu, la 171 de ani de la nașterea sa, la Cluj-Napoca au avut loc un eveniment cultural-artistic, cu participarea Preasfințitului Benedict, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a autorităților locale, județene și militare, a numeroși oameni de cultură, elevi și studenți de la instituțiile de învățământ clujene.

Cu această ocazie, de la ora 10:00, Preasfințitul Benedict a oficiat un Te Deum la statuia poetului național Mihai Eminescu, amplasată în fața Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca şi a depus un coş cu flori.

Cu această ocazie, Prea sfinţia Sa Benedict a rostit un cuvânt evocator despre personalitatea marelui poet, subliniind legătura dintre cer şi pământ în opera lirică a poetului.

De asemenea, au luat cuvântul primarului municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc, care a spus că la Cluj-Napoca se pune accent pe promovarea culturii, iar scriitorul Ion Cristofor, reprezentantul Uniunii Scriitorilor din România, filiala Cluj, care a vorbit despre poetul Mihai Eminescu, ca jurnalist care a developat afacerile d ecorupţie regale din timpul său și despre semnificația Zilei Naționale a Culturii Române.

Avem bucuria de fi alături de eveniment domnul Ruslan Bârlea, actor la Teatrul Naţional „Lucian Blaga”, care a recitat original poezia “Glossă” de Mihai Eminescu.

La final, a avut loc ceremonia de depunere de coroane și flori la statuile lui Mihai Eminescu și Lucian Blaga.

NapocaNews