Deputatul AUR Dan Tănase a confirmat, miercuri, excluderea din partid a senatoarei Diana Șoșoacă.

„Da, din păcate vă confirm. Nu pot să zic că este o veste foarte bună, dar din păcate dna Șoșoacă nu a înțeles care sunt regulile jocului când este demnitar al statului român. Dna Șoșoacă înțeleg că vrea să joace singură pe terenul dânsei, poate e mai bine așa. Un senator nu are ce căuta la o paranghelie cu lăutari și să transmită live pe FB, este incompatibil cu statutul de senator AUR. Nu sunt bucuros, nu mă bucură”, a declarat Dan Tănasă, la Antena 3.

„S-au strâns mai multe lucruri. E o decizia luată la capătul unui lung şir de întâmplări în care a transmis că nu e dispusă să respecte cadrul statutar al partidului şi reguli pe care trebuie să le respecte orice demnitar al statului român. Doamna Şoşoacă ştie foarte bine, i s-a comunicat în repetate rânduri că trebuie să respecte un anumit statut, şi statutul de membru al Alianţei pentru Unirea Românilor şi statutul de demnitar al statului român, iar dânsa a fost în permanenţă extrem de refractară la sugestiile care i s-au făcut”, a adăugat Dan Tănasă.

Senatoarea AUR a participat vineri seara la o petrecere într-un restaurant şi a transmis live pe Facebook toată distracţia. Cel puţin 15 persoane se observă pe filmarea senatoarei care nu respectă regulile impuse de pandemie. Diana Şoşoacă şi-a început live-ul pe Facebook la orele 21.00, când petrecăreţii s-au ridicat de la mese şi s-au pus pe cântat şi chefuit pe ringul de dans. Nimeni nu poartă mască de protecţie şi nimeni nu respectă distanţarea socială. La un moment dat, Diana Şoşoacă transmite câteva mesaje miilor de admiratori care o urmăresc pe Facebook. „E cazul să vă treziţi odată, e cazul să vă reveniţi la viaţă, viaţa trebuie trăită”.

Diana Şoşoacă a luat microfonul lăutarului şi a cerut o melodie pentru Raed Arafat: „Vreau să-i facem o dedicaţie domnului Raed Arafat, bagă-i ceva de români”, spune Diana Şoşoacă, moment în care lăutarul începe să cânte melodia „Noi suntem români”.

NapocaNews