Alimentarea cu gaze naturale în condiții de siguranță și racordarea de noi consumatori la sistemul de distribuție a gazelor naturale sunt obiectivele principale ale Delgaz Grid, un rol important în realizarea acestora revenind investițiilor derulate de companie. Astfel, sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Cluj a fost înlocuit, anul trecut, pe o lungime de circa 25 kilometri, valoarea totală a acestor investiții depășind 9,5 milioane de lei.

Cele mai importante proiecte de investiții ale companiei Delgaz Grid s-au derulat în municipiul Cluj-Napoca și localitățile Viișoara și Pădureni.

În municipiul Cluj-Napoca au fost derulate proiecte de investiții pe străzile:  Molnar Piuariu, Ion Creangă, Busuiocului, Vlădeasa, Sitarilor și Valea Chintăului,  rețeaua de gaze naturale fiind înlocuită pe o lungime de circa 5 km. În localitățile Viișoara și Pădureni au fost înlocuiți peste 18 km de conducte și branșamente alte lucrări de modernizare fiind desfășurate la Dej și în localitatea Buza.

În 2020, sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Cluj a fost extins cu peste 11,5 km pentru racordarea de noi consumatori. Totodată, au fost inițiate demersurile pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale din localitatea Vâlcele, în lungime de circa 15,5km.

Tot pe parcursul anului trecut au fost executate lucrări de modernizare la două dintre stațiile de reglare măsurare a presiunii, una din municipiul Cluj-Napoca și cealaltă din localitatea Florești.

Investițiile în modernizarea sistemului de distribuție reprezintă o prioritate și în acest an, în județul Cluj fiind programate investiții de circa 4 milioane de lei pentru a continua înlocuirea de conducte și branșamente în localitățile Viișoara, Buza și Cluj-Napoca.

Radu Ștefan