Emil Boc, edilul local propune organizarea unui spectacol experimental, pentru a determina riscul real la care se expun participanții.

„Sunt un susținător al deschiderii evenimentelor și a festivalurilor. În acest moment, prioritatea noastră este starea de sănătate a populației. Un experiment interesant a fost cel din Barcelona, unde 5.000 de oameni au putut participa la un eveniment pentru a se observa dacă riscurile sunt atât de mari. În costul biletului a fost inclus și un test antigen.

Dintre toți participanții au fost opriți doar 8 pentru că erau infectați cu noul coronavirus. Acum sunt urmărite efectele și se va constata cât de periculos sau nu este un eveniment de genul”, a declarat Emil Boc la Digi24.

Emil Boc se oferă ca spectacolul să fie organizat la Sala Polivalentă sau pe Cluj Arena.

„Este un experiment care va permite sa se tragă concluzii la nivel european. Susțin, dacă autoritățile centrale sunt de acord, să facem la Cluj un astfel de experiment, să vedem dacă, respectând toate normele, putem redeschide evenimentele.

Un concert-test, pentru a da autorităților posibilitatea să găsească o soluție unitară. Avem infrastructura – stadion, sală polivalentă – pentru a testa modalitatea în care putem redeschide în siguranță evenimentele”, a mai declarat Emil Boc pentru sursa citată.

Evenimentul ar urma să se desfășoare respectând anumite măsuri de protecție, respectiv testarea antigen.

NapocaNews