Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, le-a transmis un mesaj parlamentarilor AUR care și-au anunțat intenția de a-l vizita la sediul ministerului pentru o discuție.

La Ministerul Afacerilor Interne nu este sat fără câini și nu vine fiecare când vrea. Declarația îi aparține ministrului Lucian Bode și este un mesaj transmis parlamentarilor AUR care și-au exprimat intenția de a-l vizita la sediul ministerului. Parlamentarii AUR intenționează să-i ceară ministrului să-i suspende pe jandarmii din Brăila, acuzați că ar fi lovit mai mulți minori.

„Aici este Ministerul Afacerilor Interne, nu este sat fără câini. Aici nu vine oricine, oricând, să vorbească cu ministrul. Parlamentarii trebuie să cunoască legea și să folosească căile legale de dialog”, a declarat ministrul Lucian Bode.

El a explicat că parlamentarii, de la AUR sau de la alte partide, au la dispoziție mai multe căi de comunicare prin care pot solicita să discute cu un ministru. Lucian Bode a enumerat interpelarea parlamentară, invitația în Parlament, la „Ora Guvernului” sau la comisiile de specialitate.

„Dacă nu au aflat, de la momentul depuneri jurământului și până în prezent, înseamnă că parlamentarii AUR au stat degeaba în Parlament. Conform reglementărilor, parlamentarii iau contact cu un ministru prin interpelare, la «Ora Guvernului» sau invitându-l la comisiile de specialitate”, a precizat Lucian Bode.