Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, spune că protestele împotriva restricțiilor sunt „mișcări emoționale” și opinează că acestea au fost influențate de proasta comunicare a Guvernului. Social-democratul mai afirmă că manifestațiile nu sunt „ghidate” politic și că PSD nu câștigă de pe urma lor.

„PSD nu va câștiga din aceste mișcări de stradă pentru că oamenii nu cer să vină PSD la putere”

„Este vorba, după părerea mea, văzând și studiile, des pre mișcări de stradă combinate. Mișcări emoționale, nu sunt conduse de cineva, chiar dacă încearcă unii să tragă de aceste proteste. (…) Există unii care vor să pară AUR-ul vinovat. Dar eu cred că AUR nu are o asemenea forță să scoată atâția oameni în stradă. (…) PSD nu va câștiga din aceste mișcări de stradă pentru că aceste mișcări de stradă nu cer de exemplu să vină PSD la putere”, a declarat Vasile Dîncu, la Digi24.

Acesta opinează că nu restricțiile sunt principala cauză a protestelor și îi acuză pe unii lideri ai puterii că îi incită pe manifestanți.

„Nu restricțiile sunt principala cauză. Sunt efectele celor peste 12 luni de pandemie. Apoi sunt efectele economice. Studiile arată că 10% dintre români și-au pierdut locul de muncă, 40% și-au pierdut din venituri. Guvernul a creat o neînțelegere. Oamenii consideră unele măsuri iraționale. Și-au pierdut încrederea pentru că Guvernul nu comunică eficient, vedem în studii. Apar și o serie de incitări pe care oamenii le-au văzut. (…) Guvernanții incită stradă printr-o serie de declarații. Am văzut liderii puterii care spun că sunt fasciști și teroriși sau că sunt analfabeți. Aceste declarații incită la revoltă”, mai spune Vasile Dîncu.

Potrivit lui Dîncu, ceea ce se întâmplă în aceste zile nu este o mișcare „ghidată” politic.

NapocaNews