Gabriel Liiceanu a pierdut procesul intentat lui Ionuț Cristache, în care cerea despăgubiri de 100.000 de euro, după ce jurnalistul TVR a pus în discuție opera filozofului și moralitatea acestuia. Decizia instanței de apel este definitivă.

Patronul fostei Edituri Politice, privatizată după 1989 sub numele Humanitas, i-a cerut daune de o sută de mii de euro lui Ionuț Cristache și a pierdut, deși îl adusese ca martor chiar pe Andrei Pleșu. Liiceanu a făcut apel, iar astăzi instanța a dat decizia definitivă: nu doar că i se refuză pretențiile, dar Liiceanu mai are de achitat 11.600 de lei cheltuieli de judecată. Ionuț Cristache a anunțat pe pagina sa de Facebook victoria în procesul cu Liiceanu:

”Dupa ce ieri l-a pierdut pe Vladutz, azi Filosoful Gabriel Liiceanu a pierdut definitiv procesul cu mine! A pierdut in prima instanta, apelul i-a fost respins! E si bun de plata! Are sa-mi achite cheltuieli de judecata de 11.600 de lei! Domnu’ filosof, scoateti banii!!!!!! P.S pentru servicii specializate in filosofi apelati cu incredere la domnul Av. Mihai Mustaciosu!”.

NapocaNews