Municipiul Cluj-Napoca, precum si comuna Sic, beneficiaza de o serie de reduceri ale masurilor impuse de pandemia de COVID-19, ca urmare a scaderii incidentei imbolnavirilor sub 7 la mia de locuitori.

„Hotararea nr. 71 din 13 aprilie 2021 privind actualizarea aplicabilitatii masurilor suplimentare de diminuare a impactului tipului de risc cu scopul limitarii si prevenirii raspandirii virusului SARS-CoV-2 dispuse prin HCJSU nr. 70/12.04.2021, pe raza unor unitati administrativ-teritoriale din judetul Cluj.

Incepand cu data prezentei, in unitatile administrativ-teritoriale municipiul Cluj-Napoca (6,62), respectiv comuna Sic (6,15) unde incidenta cumulata la 14 zile este mai mica sau egala cu 7/1.000 de locuitori, se iau urmatoarele masuri: se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in zilele de vineri, sambata si duminica in intervalul orar 20.00-5.00; se instituie obligatia pentru operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, sa isi organizeze si sa isi desfasoare activitatea in zilele de vineri, sambata si duminica in intervalul orar 5,00-18,00″, se arata in hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Cluj, adoptata marti.

NapocaNews