Ziua de Cluj

Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor este aproape de finalizare. Eco Garden Construct, firma care se ocupă de partea „verde” a viitorului parc a publicat câteva imagini de la faţa locului

„Parcul Tineretului se apropie de ceea ce toată lumea îşi doreşte să aibă Clujul. Prima Padure-Parc pe 21 ha. Cu un management performant şi o viziune corectă, dar şi cu implicarea şi colaborarea public-privată demonstrăm că la Cluj se poate!”, a declarat Mircea Crăciun, administratorul Eco Garden Construct. 

Localizată în zona Bulevardului Muncii, pe o suprafață de 21,3 hectare,  Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, noua pădure-parc va cuprinde:WERBUNG

– plantații pentru stabilizarea solului și masive de arbori (1505 arbori);
– perimetral zonei verzi amenajate cu vegetație înaltă se va crea o zonă de protecție cu puieți forestieri (pe o suprafață de 70.000 mp)
– zone de poiană; zone decorative cu activitate densă, alei, mobilier urban
– două clădiri cu funcțiuni publice
– două pasarele care să faciliteze trecerea din partea estică în partea vestică a sitului și viceversa
– punct de belvedere
– tiroliană
– parcare (603 mp)
– grădină urbană închisă (pe o suprafata de 4 517 mp)
– zonă pentru plimbare câini.
 
Prin acest proiect, Primăria Cluj-Napoca urmărește crearea unei zone de recreere care să satisfacă cerințele clujenilor privind modalitățile de petrecere a timpului liber. Toată vegetația propusă are rolul de a crea un spațiu bogat din punct de vedere estetic și coloristic, optim pentru plimbări, drumeții, picnic, plimbări cu bicicleta, socializare, sport. Grădina urbană va veni în ajutorul școlilor și ONG-urilor care promovează cunoașterea naturii și a mediului înconjurător, fiind un spațiu de explorare și experimentare.
Acest parc va oferi pe lângă posibilitatea de relaxare și posibilități de agrement, motiv pentru care a fost propusă realizarea unei instalații de tip tiroliană pe un traseu de 250m lungime (diferență de nivel de 19,50 m).