Pilotul internațional de raliuri și instructor auto Constantin Aur a fost testat pozitiv pentru coronavirus, acesta fiind internat într-un spital suport Covid-19.

Acesta a afirmat că duminică, 28 martie, era acasă, la Bârlad, și a avut reacții ciudate: senzație de oboseală, friguri și o ușoară tușe. S-a dus să se testeze, iar rezultatul a fost pozitiv.

„Cunosc spitalul din Bârlad din copilărie, am intrat de multe zeci de ori, având persoane dragi internate. În ultimul an, Elena Beldiman a fost desemnat spital Covid. Ce a însemnat asta? În prima fază, panică. Pe urmă întrebarea: și ce trebuie să facem acum? Imediat a venit răspunsul: tot personalul, indiferent de specialitate: interne, chirurgie, ortopedie, cardioligie, se va ocupa doar de pacienți Covid.

S-au creat circuite speciale, s-au adus containere și imediat a început treaba. Au fost multe comentarii, pentru că Bârladul a rămas fără principalul spital, iar pacienții non-Covid trebuie duși la Vaslui, dar lucrurile și-au urmat cursul. Duminică eram acasă la Bârlad, având câteva reacții ciudate: senzație de oboseală, friguri și o ușoară tuse, am venit și am făcut un test. Rezultatul: evident pozitiv.

Oricât de puternic ești sau crezi că ești, când se confirmă că ești infectat cu acest nenorocit de virus, încep să se schimbe un pic valorile în cap. Nu-ți mai dorești milionul de euro, ci ai vrea sănătate, începi să accepți că firmele pot funcționa și doar cu colegii tăi, te gândești dacă ai stat suficient cu familia. Dar înainte de a se instala panica, se implică ei, ”îngerii de la Bârlad”.

De ce le spun așa? Nu doar pentru că sunt toți la fel, albi din cap până-n picioare: medici, asistenți, personalul de la curățenie, recepție, dar sunt de o bunătate extraordinară și explică fiecărui pacient că nimic nu e obligatoriu, dar că e mai bine așa sau așa, pentru 85% recomandare este să stea sub tratament acasă, dar pentru 15% trebuie internare.

Pentru mine, verdictul a fost mai greu, pentru că sunt în cei 15% internați, dar în spital este foarte curat, renovat, nu mai are nicio legătură cu vechiul spital, însă cel mai important este comportamentul personalului: excepțional.

Nu mă refer la partea profesională, unde este evident că fac lucruri minunate (au tratat zeci de mii de pacienți) ci mă refer la partea psihologică. Înainte în spital era așa: doctorul spunea, asistenta scria, iar pacientul trebuia să tacă, pentru că știau ei ce au de făcut. Acum am găsit o cu totul altă politică.

Poate că exagerez puțin, dar aș putea spune că vii cu plăcere la spitalul covid din Bârlad. Dacă cuvântul plăcere este un pic forțat, din motiv covid, cu siguranță cuvântul încredere este corect. Felicit întreaga echipă de la Bârlad și sunt sigur că sistemul nostru de sănătate are o mare șansă cu astfel de oameni inimoși”.

NapocaNews