Cel puţin trei agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi în confruntările cu un militant islamist, într-un incident produs vineri în apropierea oraşului francez Nantes, iar agresorul a fost împuşcat mortal după atac, informează cotidianul Le Figaro.

Un militant islamist a atacat cu un cuţit, vineri dimineaţă, o agentă de poliţie, în localitatea La Chapelle-sur-Erdre, situată în apropierea oraşului Nantes, în vestul Franţei. Poliţista rănită este în stare gravă.

Operaţiunile de căutare a suspectului au durat câteva ore şi s-au încheiat cu un schimb de focuri între agresor şi agenţi ai Jandarmeriei. Ndiaga D., un militant islamist în vârstă de 40 de ani, a fost împuşcat mortal de forţele de ordine. Doi agenţi ai Jandarmeriei au fost răniţi în confruntări.

La operaţiunile de căutare au participat 240 de jandarmi şi două elicoptere.

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, s-a deplasat în cursul după-amiezii la faţa locului.

Autorul atacului figura în baza de date a indivizilor acuzaţi de implicare în activităţi islamiste.

Şcolile din apropierea locului atacului au fost securizate şi de asemenea elevii de la celelalte şcoli şi licee din oraş nu pot ieşi afară.

O altă poliţistă a decedat luna trecută după ce a fost înjunghiată la intrarea într-o secţie de poliţie din Rambouillet, oraş francez situat la aproximativ 60 de kilometri sud-vest de Paris. Atacatorul, un tunisian radicalizat, a fost arestat, dar a murit ulterior din cauza rănilor provocate de gloanţele trase de poliţişti.

La începutul acestei luni un alt poliţist francez a fost ucis în timpul unei operaţiuni antidrog.

Poliţişti francezi au participat pe 19 mai la Paris la un protest masiv, pentru a atrage atenţia asupra violenţei şi riscurilor tot mai mari la care sunt supuşi, precum şi asupra răspunsului inadecvat al justiţiei în faţa infracţionalităţii în creştere.

Cu un an înaintea alegerilor prezidenţiale, criminalitatea şi insecuritatea au ajuns să se numere printre principalele preocupări ale electoratului francez.