Atunci când stai jos, pui aproape de două ori mai multă presiune pe coloana vertebrală decât atunci când stai în picioare. În ziua de azi, tot mai multe persoane care lucrează la birou sunt conștiente de consecințele negative pe care le are timpul îndelungat petrecut la birou, în fața calculatorului, asupra coloanei vertebrale, iar mulți sunt doritori să prevină acest lucru, alții chiar reușind să prevină în mod eficient apariția durerilor din această cauză. 

Cu toate acestea, există și persoane care nu sunt conștiente de importanța pe care o are o poziție adecvată la birou, mai ales pentru perioade mari de timp, și nu iau în calcul un scaun adecvat pentru birou. 

Informațiile de mai jos sunt mai ales pentru acele persoane care vor să se convingă că un scaun adecvat pentru birou este cât se poate de eficient în prevenirea neplăcerilor cauzate de poziția inadecvată a coloanei vertebrale și a statului în șezut timp de mai multe ore zilnic. 

Avantajele unui scaun de birou bine ales

Fie că ești proprietarul unei companii, fie că ai nevoie pentru propriul birou de un scaun potrivit, iată de ce ar trebui să investești în alegerea unui scaun de birou potrivit, care să îți satisfacă toate nevoile necesare în vederea obținerii unei poziții potrivite în timpul sesiunilor de lucru. 

Crearea unui mediu de lucru mai productiv: alegerea unor scaune pentru birou bune va încuraja munca mai eficientă, fie în echipă, fie individual. Atunci când nu ești distras de disconfortul care poate apărea ca urmare a utilizării unui scaun nepotrivit, te poți concentra mai bine la sarcinile pe care le ai de făcut. 

Încurajarea unei posturi bune: când stai pe un scaun de birou care a fost prost conceput, vei avea o poziție incomodă în cel mai scurt timp și vei tot încerca să găsești o modalitate de a sta mai confortabil. O poziție nepotrivită nu numai că poate contribui la starea de sănătate precară, ci afectează și mediul de lucru la birou sau, dacă este cazul, deranjează membrii  echipei. 

Cele mai bune scaune de birou vor încuraja o postură mai bună și vor reduce costurile de refacere a sănătății. Un alt lucru pe care îl poți folosi pentru îmbunătățirea posturii și creșterea confortului (în special în perioadele prelungite de ședere) sunt pernele ergonomice pentru scaunele de birou. 

Lucrul în echipă devine mai eficient: studiile arată că 86% dintre angajații care își desfășoară activitatea la birou spun că scaunul folosit îi face să se simtă inconfortabil și peste jumătate dintre ei își doresc să aibă șansa de a folosi un scaun mai bun. De asemenea, angajații consideră că un scaun potrivit i-ar ajuta să își desfășoare activitatea mai bine și în echipă, să lucreze mai eficient alături de colegii de birou. 

Caracteristici ale unui scaun de birou bun 

Acum, după ce te-ai hotărât că e cazul să investești într-un scaun de birou bun, ar trebui să știi că aspectele legate de reglaje sau materiale trebuie să fie unele potrivite. TopScaune îți oferă șansa de a alege un scaun de birou care să respecte toate cerințele de calitate și confort oferite, astfel încât să nu mai experimentezi diverse neplăceri. 

Care este înălțimea potrivită a scaunului de birou?

Specialiștii spun că înălțimea corectă a scaunului de birou depinde de înălțimea utilizatorului. Oricare ar fi aceasta, este important ca scaunul să aibă posibilitatea de reglare a înălțimii, astfel încât să menții tălpile pe podea, coapsele orizontale și brațele la nivelul biroului. Reglată corespunzător, înălțimea scaunului îți va oferi sprijinul optim și echilibrat pentru spate, fese și coapse. Această postură va îmbunătăți, de asemenea, circulația sângelui în picioare și va ameliora toate punctele de presiune din spatele genunchilor.

Sunt importante lățimea și adâncimea scaunelor?

Da, lățimea și adâncimea unui scaun de birou sunt, cu siguranță, importante pentru confortul utilizatorului. Orice scaun de birou trebuie să aibă suficientă lățime și adâncime pentru a oferi confortul dorit de utilizator. Adâncimea scaunului (adică măsura din față spre spatele scaunului) trebuie să fie suficient de mare, astfel încât să poți sta cu spatele pe spătarul scaunului. Important este să nu existe senzația de a atârna pe scaun, pentru că această poziție este, cu siguranță, incomodă. Reglată corespunzător, adâncimea scaunului de birou va oferi mai mult sprijin pentru spate și va distribui greutatea corporală uniform, astfel încât toată presiunea să fie atenuată la tuberozitățile ischiale și la articulațiile genunchiului.

NapocaNews