Hristos a Înviat!

Ziua de 9 mai este o zi de sărbătoare națională pentru întreg poporul român, o zi cu totul specială în istoria neamului românesc. În urmă cu 144 ani, mai exact pe 9 mai 1877, avea loc proclamarea independenței de stat a României, concretizată prin declarația Prim-ministrului Mihail Kogălniceanu în cadrul Parlamentului, „Ziua Independenței de Stat a României”. 9 mai 1877 a adus poporului român Libertatea atâtde mult râvnită iar românii au dovedit lumii că sunt în stare să lupte pentru Demnitatea lor.

Astăzi, în zi de sărbătoare, gândul nostru trebuie să fie la frații noștri de peste Prut, care din păcate și astăzi sunt obligați să trăiască dincolo de o graniță artificială pe care nu și-au dorit-o niciodată. Cu doar câteva zile în urmă, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat public faptul că va candida la alegerile parlamentare din Republica Modova, ce vor fi organizate în data de 11 iulie a.c.. AUR va intra în lupta politică de peste Prut pentru a schimba modul ticălos în care actuala clasă politică de la Chișinău a înțeles să batjocorească intereselor românilor basarabeni.

Românii din cel de-al doilea stat românesc văd în fiecare zi ce înseamnă o clasă politică aservită intereselor străine, coruptă, care acționează mai degrabă ca un clan mafiot exclusiv în interesul unor politicieni de duzină și doar pentru controlul resurselor. Actuala situație nu mai poate continua la nesfârșit. Credința noastră fermă este că frații noștri de peste Prut merită un trai mai bun iar pentru asta AUR a decis să se implice în politica de la Chișinău.

AUR își propune să unească toate forțele care vor binele românilor de peste Prut, indiferent de orientarea politică. După ce a reușit o surpriză istorică la București, aducând în fața românilor oameni noi în politică, oameni simpli din popor, AUR vaacționa în mod democratic pentru ca românii de peste Prut să fie reprezentați în Parlamentul de la Chișinău de politicieni integri, demni, care să acționeze pentru libertate în interesul națiunii române.

Este de datoria noastră să acționăm prin toate mijloacele democratice în interesul fraților noștri de peste Prut, abandonați de actuala clasă politică de la Chișinău, care se confruntă cu aceleași probleme dure cu care se confruntă și românii de dincoace de Prut: salarii mizere, exodul forței de muncă, lipsa perspectivelor. După 30 de ani de politică făcută de politicienii de la Chișinău peste Prut nu avem niciun kilometru de autostradă iar în micimea lor actualii politicieni nu au niciun proiect pe această temă, ca de altfel pe nicio altă temă fundamentală pentru existența românilor.

AUR este un partid creștin, conservator, patriotic, care militeză pentru unirea celor două state românești, România și Republica Moldova, într-o Europă unită și puternică. O Europă unită care astăzi marchează două evenimente deosebit de importante pentru istoria ei, respectiv 76 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, materializată prin victoria Alianței Națiunilor Unite asupra Germaniei naziste (9 mai 1945), și 71 de ani de la „nașterea” Uniunii Europene, realizată prin declarația ministrului de externe francez, Robert Schumann, (9 mai 1950).

La mulți ani, România! La mulți ani, Europa!

Doamne, ajută!
Deputat AUR de Mureș
Dan Tanasă