Ziua de Cluj

Mircea Abrudean, fost prefect al județului Cluj, a demisionat din funcția de administrator al companiei naționale de gaze naturale.

„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, Societatea Națională de Transport Gaze Naturale  informează asupra faptului că, prin hotărârea nr. 17 din 13 mai 2021, Consiliul de Administrație (CA) a luat act de adresa Secretariatului General al Guvernului (SGG) nr. 20/11558, referitoare la încetarea mandatelor administratorilor provizorii, domnul Mircea Abrudean și doamna Laura Dragotă, reprezentanții acționarului statul român, prin SGG”, a informat Bursa de Valori București directorul general al Transgaz, Sterian Ion. 

Fostul prefect al Clujului a fost numit provizoriu, pe patru luni, de către premierul Florin Cîțu, care l-a promovat la București ca secretar general adjunct al guvernului, însă și-a dat demisia după doar o lună de la Transgaz. Abrudean a fost prefect din 2019 până în 2021. Din conducerea Transgaz mai face parte clujeanul Remus Lăpușan, președinte al CA.