Volumul, apărut la cunoscuta editură clujeană, ”Ecou Transilvan “, intitulat ”Colivia cu trandafiri” de universitarul și poetul Octavian Sergentu, specialist în geopolitică, a fost lansat la Biblioteca județeană ”Octavian Goga“ din Cluj-Napoca, miercuri 12 mai, la orele 16, în prezența unui select public, iubitor de cultură.

Manifestarea a fost deschisă de Nadia Fărcaș, directoarea editurii, care aprezentat personalitățile aflate în prezidiu: dr.Ionu Țene, scriitor, șeful biroului învățământ, cultură culte din cadrul Primăriei clujene, scriitorul Eugen Cojocaru, și, nu în ultimul rând, pe Octavian Sergentu, autorul volumului de versuri. Directoarea editurii a anunțat că este prezent în sală scriitorul Al.Florin Țene, președintele național al Ligii Scriitorilor Români.

Au mai fost prezenți în sală romancierul Dan Marius Drăgan și poetul Marius Țion.

Dintre prezentatori, primul a fost invitat să vorbească scriitorul Ionuț Țene care a subliniat originalitatea poemelor din volum, a căror rădăcini se află în poemele lui Trakl și Rilke. ”Avem de-a face cu o colivie cu poezii, trandafirii sunt un alter ego al poetului, o căutare a frumuseții absolute care trece prin durerea înțepăturii acestei roze inițiatice. Poetul scrie frumoase și inedite poeme în proză”.

După acest moment, grupul vocal-instrumental format din cântăreața Alina Mizgan și chitaristul Ervin Szabo a interpretat un grupaj de cântece, mult aplaudat de cei prezenți.

În continuarea a luat cuvântul scriitorul Eugen Cojocaru, care a analizat în profunzime poemele, comparând sensurile inițiatice ale versurilor cu lirica arabă și persană în ”cele șapte trepte” spre adevăr.”Un poet al inițierii spre esența frumosului”

Directoarea Editurii a dat cuvântul autorului Octavian Sergentu care a sublinat rolul important și de model al Clujului în peisajul cultural național.

La invitația Nadiei Fărcaș au mai vorbit despre volum, pictorul Marius Dan Ghenescu, autorul coperții, care a evidențiat coloristica versurilor și scriitorul Mihai Georgia, care a aprofundat mesajul semantic al versurilor.

În încheiere, autorul a acordat autografe, nu înainte de a se desfășura momentul muzical cu cei doi interpreți menționați.

Nușa Moldovan