Emil Boc a relatat că, împreună cu fostul președinte Traian Băsescu, aveau proiectul de reorganizare al țării pregătit, în 2011, dar criza politică de atunci le-a încurcat planurile.

„În 2011, am reușit să concep un proiect de organizare administrativ teritorială, cu respectarea Constituției, cu respectarea regulilor europene, prin comasarea județelor și revenirea la ce erau marile regiuni istorice. Sunt 10 regiuni mari istorice, plus câteva județe importante. Cetățeanul nu avea de făcut niciun pas în plus sau în minus.

Așa arăta proiectul pe care l-am făcut împreună cu președintele Băsescu. Ne pregăteam să-l ducem mai departe, dar a venit criza și ne-a oprit. UDMR nu accepta comprimarea Harghita-Covasna-Mureș, dar găsisem soluția și acolo”, a declarat edilul Clujulul, la un post de radio local.

Boc a mai precizat că acest proiect nu este pe agenda clasei politice actuale. „Totuși, sunt convins că se va face odată. Suntem singura țară din Uniunea Europeană care nu a făcut reforma administrativ-teritorială a țării. Noi încă ne conducem după legea lui Ceaușescu din 1968, adică centralism plin democratic-socialist, în plin capitalism democratic-european.