Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a participat vineri, 11 iunie 2021, la ceremonia de depunere a jurământului militar de la Școala de Agenți de Poliție ,,Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca.

„Jur credinţă patriei mele, România. Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii. Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, acesta a fost jurământul depus de cei 199 de elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliție din Cluj-Napoca. Noua promoție a început școala în 5 mai și va absolvi în 25 martie 2022.

Ceremonia a avut loc de la ora 10:00, pe platoul unității, de pe strada Corneliu Coposu, titrează Radio Renașterea.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei a rostit o rugăciune de binecuvântare, i-a felicitat pe elevi și le-a adresat un cuvânt de învățătură, subliniind importanța misiunii lor în societate.

Ierarhul le-a spus profesorilor că au o mare responsabilitate în educarea tinerilor, iar elevilor le-a explicat că este esențial să aibă virtuți și principii sănătoase de viață, de unde să nu-l excludă pe Dumnezeu, pentru a-și face bine meseria ce au ales-o.

NapocaNews