Patru jucătoare române de tenis, Patricia Maria Ţig (locul 62 WTA), Irina-Camelia Begu (locul 79 WTA), Ana Bogdan (locul 92 WTA) şi Irina Bara (locul 113 WTA), au confirmat participarea la turneul Winners Open (WTA 250), care va debuta pe 1 august la Cluj-Napoca, au anunţat, joi, organizatorii, potrivit Agerpres .

Pe tabloul principal de simplu se află 11 jucătoare din Top 100 WTA , la încheierea înscrierilor, cea mai bine clasată fiind franţuzoaica Alize Cornet (locul 56 WTA). Competiţia va avea premiile totale de 235.238 de dolari.
”Ne bucurăm să vedem o listă cu atât de multe nume mari ale tenisului mondial care vor veni la Cluj-Napoca, pentru prima dată în istorie. Avem multe jucătoare române şi ne aşteptăm ca performanţele lor să fie la un nivel cât mai ridicat. Ne-am dorit mult să readucem competiţiile mari de tenis în ţară şi să punem din nou România pe harta tenisului mondial. În plus, mă bucur enorm că vom avea fani în tribune. În curând vom pune în vânzare abonamentele şi biletele, pentru ca fanii să aibă parte de o super experienţă aici acasă, la Winners Sports Club, şi să urmărească live un turneu WTA”, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul turneului Winners Open.PUBLICITATE
Premergător tabloului principal al turneului, vor avea loc două zile de calificări pentru alte 24 de jucătoare. În total, 32 de jucătoare se vor întrece la proba de simplu şi 16 echipe la dublu. Meciurile se vor desfăşura pe 3 terenuri oficiale, cu spectatori în tribune. Va fi construită o tribună cu capacitate de 1.200 de persoane lângă terenul central, iar lângă terenurile secundare vor fi 300 de locuri. Primul turneu WTA din istoria oraşului Cluj-Napoca şi singurul la ora actuală din România va avea loc la Winners Sports Club, în aer liber, pe zgură.

NapocaNews