După ce preotul i-a oferit Preasfințitului Părinte Petroniu o icoană, cu ocazia Sfintei Liturghii ce a avut loc la biserica din Ciumărna, acolo unde acesta sluja de câţiva ani.

Ieri după-amiază, preotul Cătălin Lucaci a încetat brusc din viaţă, la vârsta de doar 44 de ani, pe care i-a împlinit pe data de 25 aprilie.

Ani la rând a fost profesor de religie. Mai apoi, timp de 12 ani a slujit la Biserica Ortodoxă din Fetindia (comuna Meseşenii de Jos). Din anul 2012, era preot la Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Ciumărna (comuna Românaşi).

Acum cinci ani, Cătălin Lucaci a devenit noul protopop al Zalăului, urmându-l astfel în funcție pe părinte Ștefan Lucaciu, cel care ocupase acest post timp de 12 ani.

Astfel, pe data de 24 mai 2016, Cătălin Lucaci a fost hirotesit de Preasfințitul Părinte Petroniu, în prezența consilierilor eparhiali și a tuturor preoților din Episcopia Sălajului.

Luni după-amiază, preotul s-a stins din viaţă la casa parohială din Ciumărna, evenimentul fiind confirmat şi de IPJ Sălaj.

Totul vine după doar o zi, după ce în parohia Ciumărna a avut loc o liturghie arhierească, în prezenţa Preasfințitului Părinte Petroniu.

Un ziar din sălaj scrie că este o moarte suspectă, fiind găsit în garaj.

NapocaNews