Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca oferă la admiterea din această vară un total de 5350 de locuri la buget pentru licență și master și puțin peste 2500 de locuri cu taxă. Înscrierile încep în 12 iulie, urmând ca lista candidaților admiși să fie publicată până la sfârșitul lunii viitoare.

Pentru învățământul de licență, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca oferă candidaților din acest an un număr de 3394 de locuri la buget și 1675 de locuri la taxă, iar pentru cel de masterat avem 1950 de locuri la buget și 843 de locuri la taxă.

Reprezentantul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Mirela Boțan, a detaliat oferta educațională pe care instituția de învățământ o are. Sunt în total 205 programe în limbile română, engleză, franceză și germană din care candidații își pot alege specializarea pe care o doresc, conform Radio Cluj.

Universitatea Tehnică nu a stabilit încă dacă în toamnă cursurile vor începe în format clasic sau vor continua tot într-un sistem hibrid. Senatul Universității urmează să hotărască până la sfârșitul verii acest lucru, în funcție de evoluția pandemiei și de deciziile care se iau la nivel național.

Deocamdată s-a hotărât că înscrierile pe care universitatea le organizează vor fi făcute exclusiv on-line. Reprezentantul UTCN, Mirela Boțan, spune că în privința selecției viitorilor studenți, există secții care dau un test de admitere cu prezența fizică a candidaților.

NapocaNews