Mișcarea radicală „Black Lives Matter” (BLM) condamnă „retorica dreptei”, glorificând regimul comunist din Cuba și pe dictatorul Fidel Castro. Aceștia spun că „El Comandante” trebuie apărat, relatează Fox News.

Nu este pentru prima dată când se întâmplă asta. BLM l-a glorificat anterior pe dictatorul cubanez Fidel Castro, într-o postare online după moartea sa, în noiembrie 2016.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Simțim multe lucruri odată ce ne-am trezim într-o lume fără Fidel Castro. Există un sentiment copleșitor de pierdere, complicat, de frică și anxietate. Deși nici un lider nu este fără defecte, trebuie să ne lovim înapoi împotriva retoricii dreptei și să venim în apărarea lui El Comandante.”, scria în postare.

Revoluția comunistă a lui Castro a inclus execuții în masă și închisoarea opozanților politici. Postarea BLM din 2016 a subliniat „lecțiile pe care le învățăm de la Fidel”.

„De la Fidel știm că revoluția este declanșată de o idee, de imaginații radicale, care uneori prind rădăcini mai întâi printre doar câteva zeci de oameni care se reunesc în munți.”

În postare, BLM și-a exprimat recunoștința față de Castro pentru adăpostirea lui Assata Shakur, un polițist criminal condamnat, care a fugit în Cuba după ce a scăpat din închisoare în 1979.

„În calitate de rețea neagră angajată în transformare, îi suntem deosebit de recunoscători lui Fidel pentru că l-a deținut pe Mama Assata Shakur, care continuă să ne inspire.

Pe măsură ce Fidel urcă pe tărâmul strămoșilor, îi convocăm îndrumarea, întărirea și puterea, în timp ce ne reînnoim în lupta pentru libertatea universală – Fidel Vive!”

NapocaNews