Guvernul Greciei impune noi reguli pentru turiștii care vor să intre în țară. De joi, 1 iulie, accesul pe teritoriul grecesc se va putea face doar în baza unui test-COVID, indiferent dacă cetățenii au fost vaccinați anti-SARS-COV-2 sau au trecut prin boală. De asemenea, cei care vor fi depistați poziitiv, vor sta în carantină zece zile, dacă nu sunt vaccinați și șapte zile dacă și-au administrat serul anti-COVID.

Oana Darie, purtător de cuvânt al MAE, a anunțat noile reguli de călătorie, care se vor aplica pentru persoanele cu vârstă de peste 12 ani.

Noile reguli se vor aplica doar pentru cei care vor intra pe teritoriul Greciei pe cale terestră, nu și cu avionul.

„Există un element de noutate pentru cetățenii care urmează să se deplaseze în Grecia – a fost introdusă recent obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de țara de origine.

Asta înseamnă că cetățenii români care vor intra pe cale rutieră în Grecia vor fi testați cu toții, indiferent de țara de origine, iar cei depistați pozitiv vor fi supuși regimului de carantină pentru o perioadă de zece zile, fie la locul de domiciliu, dar în cazul turiștilor vorbim de locații stabilite de autoritățile elene.

NapocaNews