Ziua Aviației a fost celebrată azi, 20 iulie, începând cu ora 17.00, la Cluj-Napoca, de Sf. Ilie, ocrotitorul aviatorilor. La Cercul Militar s-a lansat ”Antologia Aviației”, Editura Ecou Transilvan, în coordonarea comandorului Ștefan Popa, în prezența elitei aripilor clujene și a scriitorilor clujeni.

În cadrul evenimentului a avut loc o proiecție de film despre istoria aviației românești și a Ligii Aeriene Române. De asemenea, s-a lansat volumul de versuri ”Lacrimi de lumină” de Ștefan Popa.

Au prezentat antologia și au vorbit despre Ziua Aviației, Ionuț Țene, care a spus că ”cerul este pământ desțelenit al înveșnicirii aviatorilor” și că ”zborul este un act de credință, iar căruța Sfântului Ilie a fost un avion apriori”, Eugen Cojocaru a subliniat istoria aviației românești, țara noastră fiind de la început printre ”primele cinci națiuni care au avut o aviație puternică”, cartea aduce doumente și mărturii inedite. Editoarea Nadia Fărcaș a subliniat importanța unei astfel de demers editorial original și unic în domeniul aviației.

A fost susținut un frumos și emoționant moment artistic de către Ioana Roman, Alina Mizgan, Ervin Szabo și Camelia Hodiș

NapocaNews