Sorin Gadola, fondator Untold, a ales calea ortodoxiei. Transmisia unei conferințe a fost făcută de la restaurantul Dorna din Mamaia, în prefaţa unei ceremonii religioase de amploare de la Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Constanţa, din seara de vineri, 16 iulie. Aici urma să fie oficiată, de la ora 20.00, slujba de Priveghere athonită în cinstea icoanei Maicii Domnului „Prodromiţa” şi a Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul, de către Arhiepiscopul Tomisului, preoţi călugări de la Sfântul Munte Athos şi de la mănăstirea Sihla, titrează Adevărul. 

Cei care au vorbit la conferinţa „Întoarcerea la Hristos“ au fost trei „convertiţi“, care şi-au lăsat preocupările lumeşti pentru calea religiei. Protosinghelul Ilarion Dan, stareţul Mănăstirii Crucea (fost director de bancă), preotul Cezar Axinte de la Biserica Tinerilor din Mamaia (fost avocat) şi Sorin Gadola, prezentat ca fondatorul Untold, au discutat pe diferite teme legate de încercări, provocări, voinţă, demoni, sănătate şi iubire. 

Gadola a mărturisit că ortodoxia l-a făcut să se descopere, după o tinereţe zbuciumată: „Ortodoxia m-a învăţat să fiu eu. Cum sunt, cu bune, cu rele, să mă duc“. 

El şi-a împărtăşit astfel mirarea şi nemulţumirea legat de prefăcătoria unor pretins-credincioşi, care se comportă ca nişte cuvioşi doar în prezenţa duhovnicului, apoi redevin ei înşişi. 

NapocaNews