Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Marius Şumudică, a declarat, luni seara, într-o conferinţă de presă, că mijlocaşul Alexandru Chipciu nu mai face parte din lotul formaţiei sale după un conflict al acestuia cu un alt jucător la un antrenament.

„Eu nu generez conflicte cu jucătorii. Sunt un tip foarte maleabil şi niciodată nu am distrus cariera niciunui jucător, lăsându-l pe drumuri sau făcând ceva de genul ăsta. Eu nu am intrat în conflicte cu nimeni, nu. Chipciu s-a manifestat de aşa natură încât să fie eliminat. A trebuit să îl elimin din grup, nu pot să accept la nesfârşit. OK, mai există insulte între jucători, mai există clinciuri, dar nu pot să accept luptă fizică între jucători. Niciodată nu voi fi adeptul acestui lucru. Şi pentru un jucător niciodată nu o să stric atmosfera din grup”, a afirmat tehnicianul.

„Eu am luat o simplă decizie la momentul respectiv, l-am scos din antrenament. De fapt, el a părăsit antrenamentul. Nu am văzut în viaţa mea un jucător să îşi dea jos maioul de pe el şi să plece de pe teren nervos. L-am întrebat de ce face lucrul ăsta şi mi-a spus că e foarte nervos şi nu poate continua antrenamentul. Având în vedere că eu jucam în două zile un meci extrem de important, din momentul ăla pentru mine a fost următorul pas să anunţ conducerea clubului să fie scos de pe lista UEFA şi să nu mai continue în acest grup fiindcă nu am nevoie de astfel de jucători”, a adăugat el.

Şumudică a explicat că mijlocaşul nu şi-a cerut scuze pentru ieşirea nervoasă nici faţă de el şi nici faţă de colegii săi.

„El singur şi-a ales drumul mai departe, nu vreau să mai comentez. Nu vreau să fac un caz Chipciu acum. E un jucător valoros, un jucător care de când am venit eu a evoluat. L-am bagat de fiecare dată, a marcat un gol care ne-a calificat şi nu cred că trebuia să aibă atitudinea asta. Mă aşteptam totuşi la nişte scuze dacă ar fi vrut să facă un pas de reconciliere. Nu le-am primit… de fapt nici nu trebuia să mi le ceară mie, ci grupului. Şi atunci am considerat că drumurile noastre se despart. Din momentul de faţă Chipciu nu mai face parte din lotul CFR-lui, asta este strict decizia antrenorului Marius Şumudică”, a precizat tehnicianul.

Fotbalistul Alexandru Chipciu se afla în lotul formaţiei CFR Cluj din 18 ianuarie 2020, când a semnat un contract valabil până în vara anului 2022. În vârstă de 32 de ani, mijlocaşul a câştigat două titluri şi o Supercupă a României cu gruparea ardeleană.

CFR Cluj o va întâlni pe Young Boys Berna, marţi, de la ora 21:00, pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”, în prima manşă a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor.

NapocaNews