La insistențele  USR PLUS Cluj, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se întrunește azi 27 august 2021,  pentru a analiza situația gravă de pe strada Victor Papilian. USR PLUS a intervenit și a trimis sesizări către Instituția Prefectului, respectiv către Comisia Județeană pentru Situații de Urgenta, urmare a constatărilor efectuate la fața locului și a discuțiilor cu locuitorii din zonă.

Excavațiile făcute pentru fundație pe șantierul de la adresa str. Victor  Papilian, nr 22-30 au dus la prăbușirea drumului, au afectat rețelele de utilități (apă, gaz, canalizare, curent). Problema majoră o constituie faptul că excavațiile au antrenat alunecări de teren și au destabilizat o zonă întinsă. Precizăm că au existat plângeri din partea cetățenilor și sunt procese în derulare, dar pană în acest moment, măsurile luate de constructor nu au oprit alunecările de teren. Considerăm că dezvoltarea imobiliară în oraș nu trebuie să pună în pericol imobilele deja construite sau mai grav siguranța locuitorilor.

Situația de pe Victor Papilian nu este singulară. Doar în acest an, cetățenii orașului au fost martorii și victimele altor două cazuri: cea de pe str. Făgetului și cea de pe  str. Edgar Quinet.

Radu Ștefan