Zeci de copii și tineri de pe raza Protopopiatului Gherla, care provin din familii defavorizate, cu posibilități materiale reduse sau crescuți de bunici, vor fi sprijiniți și-n acest an să nu abandoneze școala. Dornici să învețe, aceștia vor primi ghiozdane complet echipate, în urma campaniei filantropice „Donează un ghiozdan și întărește pașii unui copil sărman spre cunoaștere”, derulată până pe 10 septembrie a.c., de Serviciul de Asistență Comunitară din cadrul Protopopiatului.

„Campania vizează creșterea participării la cursuri a copiilor și prevenirea abandonului școlar, în rândul categoriilor defavorizate. Fiecare copil va beneficia de un ghiozdan complet echipat cu rechizite, dar și cu substanțe igienico -sanitare și mască de protecție pentru prevenirea infectării și transmiterii virusului Covid 19”, anunță organizatorii.

Costul estimativ al unui ghiozdan echipat este de 100 lei. Persoanele care doresc să se implice în cadrul acestei acțiuni umanitare se pot adresa de luni până vineri, între orele 8-16, la Serviciul de Asistență Comunitară al Protopopiatului Gherla, str. 1 Decembrie 1918, nr. 31, Gherla, jud. Cluj, titrează Radio Renașterea.

De asemenea, se pot face donații în contul Serviciului de Asistență Comunitară Protopopiatul Ortodox Român Gherla, RO54BTRL05201205H00683XX, deschis la Banca Transilvania.

NapocaNews