Apa caldă este necesară în orice gospodărie, pentru a avea confort în permanență. Însă, deseori, există situații în care te poți lovi de probleme în ceea ce privește acest aspect – fie există defecțiuni la rețeaua principală, fie locația nu-ți permite racordarea la un astfel de sistem organizat. De aceea, dacă te-ai întâlnit cu asemenea obstacole, este bine să ai o alternativă rapidă, ușor de pus în practică, pe care să o poți folosi ori de câte ori ai nevoie. Instantul de apă este o alegere foarte bună în acest sens și are mai multe avantaje pe care este bine să le iei în considerare.

În acest articol, vei afla care sunt cei 3 motive pentru care instantul de apă este o opțiune excelentă pentru obținerea apei calde!

  1. Există tipuri diverse

Este bine de știut că instantul de apă poate fi alimentat în mai multe feluri – există instanturi care pot funcționa pe gaz, fiind racordate la rețeaua de gaze naturale sau la butelii de GPL, dar și instanturi electrice, care necesită doar conectare la rețeaua de electricitate. Astfel, poți alege modelul care se potrivește cel mai bine cu scopul pe care ți l-ai propus, putând obține apă caldă în modul ideal pentru tine. Selectează varianta cea mai bună și ține cont de indicațiile producătorilor, pentru a te asigura că vei instala produsul corect. De exemplu, sunt anumite sfaturi de montaj la instantul pe gaz, pe care trebuie să le iei în calcul, dacă nu vrei să ai surprize neplăcute ulterior, dar și elemente pe care trebuie să le ai în vedere la instalarea unui instant electric.

  1. Are efect instant

Așa cum spune și numele său, instantul de apă generează apă caldă în mod instant. Acesta nu necesită o preîncălzire a apei, ci acționează rapid și direct, fără alte proceduri intermediare. Exista modele variate de instanturi de apă caldă, pe gaz și electrice, care produc același efect, pe care le poți găsi la Instalatiishop.ro. Astfel, vei obține exact ceea ce ai nevoie, fără să aștepți un timp îndelungat și, mai ales, fără să ai nevoie de funcționarea permanentă a unei rețele de termoficare centralizate.

  1. Nu necesită mult loc

Un alt avantaj este reprezentat de faptul că un instant de apă nu ocupă mult loc. Spre deosebire de un boiler, acesta este redus ca dimensiuni și poate fi amplasat chiar și în locuri mici, înguste, care nu permit instalarea unui rezervor sau a unor echipamente suplimentare. Instantul are un design ergonomic, care nu necesită un spațiu considerabil. De aceea, merită să ai în vedere această opțiune, mai ales dacă ai perimetrul este restrâns. 

În concluzie, instantul de apă caldă este o posibilitate pe care nu trebuie să o ignori, deoarece îți oferă o mulțime de beneficii și avantaje. Tot ce trebuie să faci este să cercetezi produsele disponibile și să-l selectezi pe cel care îți oferă un bun raport calitate-preț. Analizează cu atenție caracteristicile și, cu siguranță, vei găsi instantul potrivit!

NapocaNews, Sursă foto: shutterstock.com