Invaziile de țânțari din sezonul cald nu sunt tocmai cele mai plăcute, mai ales atunci când vrei să te relaxezi și să te bucuri de vacanță. De fiecare dată, trebuie să acorzi o atenție sporită anumitor detalii, pentru a te asigura că nu vei fi înțepat: trebuie să eviți locurile în care există lacuri sau apă stătută, să alegi haine deschise la culoare, lungi și să nu te dai cu parfumuri ce au arome puternice.

Totuși, atunci când stai acasă, poți pune în aplicare câteva trucuri pentru a scăpa de disconfortul creat de aceste insecte. Ai posibilitatea de a alege câteva aparate contra insectelor, care să-ți facă viața mai ușoară ori, dacă vrei o abordare mai simplă, poți apela la diverse remedii naturale, care vor ajuta la îndepărtarea insectelor și vor emana un miros plăcut în jurul locuinței.

Descoperă cum îi poți face pe țânțari să plece de lângă casa ta!

  1. Cumpără diverse aparate pentru îndepărtarea țânțarilor

O primă modalitate prin care poți ține la distanță țânțarii este să achiziționezi diverse aparate anti-insecte din magazinele de specialitate. Poți să renunți la spray-urile ce conțin substanțe nocive pentru om și mediu, cum sunt insecticidele.

Folosește lumânările cu aromă de lămâie, care vor pune pe fugă insectele, pune-ți plase speciale la geamuri și la uși sau alege să cumperi câteva aparate electrice, cu led-uri UV, care să ajute la îndepărtarea tuturor țânțarilor. În magazinul Homelux.ro, unul dintre cele mai cunoscute magazine pentru casă de pe piața românească, vei găsi multe astfel de aparate, care îți vor fi de ajutor pe tot parcursul sezonului.

  1. Metode naturale prin care poți scăpa de țânțari

Poate nu știai, dar în bucătăria ta există și plante care pun țânțarii pe fugă, precum busuiocul, menta sau rozmarinul. De regulă, pe acestea le folosești atunci când gătești, însă dacă nicio variantă de mai sus nu a dat roade, trebuie să știi că mirosul acestor condimente nu este deloc pe placul țânțarilor și îi ține departe. Este important ca acestea să fie proaspete, nu uscate, deoarece aroma lor este mai cuprinzătoare și mult mai benefică pentru îndepărtatea insectelor. Pune-ți câteva ghivece de busuioc, mentă sau rozmarin pe pervaz sau pe masa din curte și în scurt timp ar trebui să fie o ameliorare.

Lavanda este și ea o plantă cu care țânțarii nu se înțeleg deloc. Dacă ai tufe în curte, taie câteva fire și formează mai multe buchețele. Pune-le aproape de geamuri sau în colțurile în care vezi că se strâng mulți țânțari. Uleiul esențial de lavandă este la fel de bun pentru prevenirea înțepăturilor. Poți pune câteva picături în niște brățări speciale care, de regulă, se găsesc în farmacii. Acestea ar trebui să îi țină la depărtare.

Dacă îți place să bei cafea făcută în casă, nu arunca zațul la gunoi! Odată amestecat cu apă, acesta va împiedica țânțarii să se înmulțească. Așa că amestecă cele două ingrediente bine, toarnă compoziția rezultată într-un bol și așază-l pe balcon sau pe terasă, prevenind astfel mărirea numărului de insecte din preajma locuinței tale.

În concluzie, pentru a preveni înmulțirea țânțarilor și înțepăturile lor ce pot crea alergii sau, mai rău, diverse boli, alege să te documentezi în privința metodelor de precauție și testează-le până când găsești varianta optimă pentru tine și casa ta.

NapocaNews, Sursa foto: Freepik.com