Pe măsură ce pandemia a adâncit prăpastia dintre cei bogați și cei săraci, s-a declanșat o cascadă de eforturi de la Beijing la Washington pentru a-i impozita pe cei foarte bogați, vizând marile companii, veniturile din investiții și averile moștenite.

În SUA, președintele Biden și democrații din Congres au propus o varietate de modalități de a-i viza pe cei bogați, inclusiv rate mai mari de impozitare a câștigurilor de capital și a veniturilor și noi reguli care ar îngreuna transmiterea activelor către moștenitori fără impozit.

Acest lucru stimulează deja familiile să ia măsuri. Familia Mills din Chicago a vândut Medline, afacerea lor medicală, unor firme de capital privat pentru mai mult de 30 de miliarde de dolari, în parte pentru a se feri de ratele mai punitive dar și pentru a oferi lichidități membrilor familiei. Un purtător de cuvânt al Walmart a declarat că vânzările familiei Walton fac parte dintr-un efort de a menține stabil procentul de proprietate al familiei pe fondul răscumpărărilor de acțiuni și nu a vrut să spună dacă taxele reprezintă o motivație. O parte din încasări vor ajunge la fundația filantropică a familiei.

TOP 5 cele mai bogate familii

1. Familia Walton, controlează gigantul Walmart cu afaceri în zona comerțului și a industriei. Cu o avere de 238.2 miliarde de dolari, familia se clasează pe primul loc. Walmart este cel mai mare retailer din lume în funcție de venituri, cu vânzări de 559 de miliarde de dolari în peste 10.500 de magazine din întreaga lume. Familia Walton deține 48% din retailer, o participație care stă la baza celei mai mari averi din lume.

2. Familia Mars are o avere de 141.9 miliarde de dolari SUA, și este pe locul doi în clasamentul mondial al celor mai bogate familii. Frank Mars a început să vândă bomboane de melasă în 1902, la vârsta de 19 ani. Afacerea pe care a continuat să o creeze este cel mai bine cunoscută pentru M&Ms, Milky Way și batoanele Snickers, deși produsele de îngrijire a animalelor de companie reprezintă aproximativ jumătate din veniturile de 39,2 miliarde de dolari ale companiei. Afacerea cu acționariat restrâns este deținută de membri ai familiei Mars.

3. Familia Koch are o avere de 124.4 miliarde de dolari SUA și afaceri în domeniul industriei. Frații Frederick, Charles, David și William au moștenit firma de petrol a tatălui Fred. O dispută frățească pentru controlul companiei la începutul anilor 1980 i-a determinat pe Frederick și William să părăsească afacerea de familie, în timp ce Charles și David au rămas. De atunci, aceasta s-a transformat în Koch Industries, un conglomerat cu venituri anuale de aproximativ 115 miliarde de dolari. Familia administrează o parte din averea sa prin intermediul biroului de familie 1888 Management.

4. Familia Hermes are o avere de 111.6 miliarde de dolari SUA și afaceri în domeniul produselor de lux. Familia din a șasea generație deține compania franceză de modă de lux, celebră pentru gențile Birkin, care pot ajunge la sute de mii de dolari. Printre membrii familiei care dețin funcții de conducere în cadrul companiei se numără Pierre-Alexis Dumas, directorul artistic, și Axel Dumas.

5. Familia Al Saud are o avere de 100 de miliarde de dolari. Această estimare a averii nete se bazează pe plățile cumulate pe care membrii familiei regale le-ar fi primit în ultimii 50 de ani de la Diwanul Regal, biroul executiv al regelui. Averea totală controlată de cei aproximativ 15.000 de membri extinși este probabil mult mai mare. Mulți membri ai familiei regale au făcut bani prin intermedierea de contracte guvernamentale și afaceri cu terenuri și prin fondarea de afaceri care deservesc companiile de stat, cum ar fi Saudi Aramco. Prințul moștenitor Mohammed bin Salman, fiul celui de-al șaptelea monarh saudit, regele Salman, controlează personal active în valoare de peste 1 miliard de dolari.

NapocaNews