Distribuie articolul

„Nu contează atât de mult numărul anilor, cât folosirea timpului pentru a-L slăvi pe Dumnezeu și a-i ajuta pe semeni”, a spus Părintele Patriarh Daniel joi, la finalul slujbei de Te Deum oficiate la împlinirea a 14 ani de păstorire ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, titrează Basilica.

Preafericirea Sa a amintit în continuare cuvântul Sf. Ier. Vasile cel Mare, care „a spus că nu contează numărul faptelor bune, ci iubirea smerită cu care au fost săvârșite”.

„De aceea, trebuie să săvârșim toate activitățile bisericești cu iubire față de Dumnezeu și față de semeni. Și atunci avem bucuria conlucrării cu Dumnezeu în Biserica Sa”, a explicat Părintele Patriarh.

„Noi mulțumim mai întâi lui Dumnezeu pentru toată lucrarea Bisericii săvârșită în comuniune, nu de unul singur, ci împreună cu cler și popor, cu toate instituțiile bisericești, dar și în cooperare cu instituțiile de stat, care ne-au ajutat foarte des atât în lucrarea din țară, cât și în lucrarea pastorală din diaspora română”, a spus Patriarhul României, menționând „în mod deosebit ajutorul oferit pentru continuarea lucrărilor de construire, de pictare și dotare a Catedralei Mântuirii Neamului, sau a Catedralei Naționale”.

Slujba de Te Deum a fost oficiată la altarul de vară al Catedralei Patriarhale de Preasfințitul Părinte Varlaam, Episcop-vicar patriarhal.

NapocaNews