Sâmbătă seara, 23 octombrie 2021, în cadrul unei seri duhovnicești, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a întâlnit cu credincioșii români din Nürnberg, Germania.

Cu acest prilej, cartea „Spovedanie şi comuniune” (Beichte und Kommunion), scrisă de ÎPS Părinte Andrei, tradusă recent în limba germană, a fost prezentată comunității din Nürnberg.

Evenimentul a avut loc imediat după slujba Vecerniei, la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Nürnberg, în prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Serafim, Arhiepiscopul Ortodox Român al Germaniei, Austriei şi Luxemburgului şi Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, care a moderat evenimentul și a prezentat cartea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei.

Părintele Mitropolit Andrei a vorbit despre conținutul volumului, precum și despre rolul și importanța spovedaniei și a Sfintei Liturghii – expresie a comuniunii.

La finalul serii, a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri, iar cei prezenți au primit cartea în dar, titrează Radio Renașterea.

Duminică, 24 octombrie, Mitropolitul Andrei și Mitropolitul Serafim, alături de un sobor de preoți și diaconi, vor oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Nürnberg, cu ocazia prăznuirii hramului cu anticipației.

NapocaNews