Ministerul danez al Sănătății a propus ridicarea tuturor restricțiilor rămase ca parte a luptei împotriva COVID-19 de săptămâna viitoare, transmite miercuri The Guardian.

Ministrul danez al Sănătății Magnus Hojnike a declarat că Guvernul intenționează să urmeze recomandările experților care au propus marți ridicarea tuturor restricțiilor până la 1 februarie. Pentru ca această propunere să intre în vigoare, mai trebuie să fie aprobată de Parlament, notează The Guardian.

Dacă se aprobă, cluburile de noapte se pot redeschide, restaurantele vor putea vinde alcool după ora 22:00, iar pasagerii vor putea intra în vehicule fără măști.

În ciuda contagiozității ridicate a tulpinii Omicron, săptămâna trecută au fost făcute propuneri similare de către autoritățile Marii Britanii, Irlandei și Olandei.

Potrivit site-ului de statistici Worldometer, de la începutul pandemiei, 1,4 milioane de persoane au fost infectate cu coronavirusul COVID-19 în Danemarca, dintre care 3,6 mii de pacienți au murit, iar 973,6 mii de persoane au fost bolnave și recuperate.

NapocaNews