Că lumea întreagă este într-o continua și perpetuă schimbare, nu mai reprezintă o noutate pentru noi toți. Întrebarea și implicit răspunsul care ar trebui să ne preocupe, mai ales ca popor si tara, este ce strategie, ce pozitie, ce orientare si ce politica interna si mai ales externa trebuie sa adoptam si sa promovam, pentru a putea lasa mostenire copiilor si nepotilor nostri, generatiilor urmatoare, un camin si o tara in care ei sa fie proprii lor stapani. Accentuez stapani, nu chiriasi sau tolerati. Stapani pe pamantul lor, pe credinta crestin milenara, pe cultura si traditiile mostenite din stramosi, pe familie asa cum a randuit-o Dumnezeu, pe natiune ca si entitate, unitate, specific si creatie Divina. Sa respectam si sa preamarim lucrarea lui Dumnezeu, sa nu uitam ca El care a creat acest univers infinit,a creat de asemenea neamurile si popoarele, fiecare cu specificul si rostul lor in lume si care se transced in eternitate. Incercarea de transformare azi a natiunilor intr-o pupulatie amorfa, lipsita de suflet si sens, fara o istorie si un viitor comun, in care fiecare crede ce vrea si cum vrea, egoista si preocupata doar de bunurile materiale….este in totalitate sortita esecului. Acolo unde nu este suflu si har divin, unde nu exista binecuvantare de la Tatal Nostru cel Ceresc, ei bine acolo nu este lucrarea Lui. Doar lucrarea Sa se transcede in eternitate ! De aceea este foarte important sa intelegem si sa urmam directia corecta, sa luam deciziile potrivite care sa ne plaseze in prezent si viitor pe „orbita”….Sa nu esuam ca neam si ca tara !

De cand lumea si pamantul au fost si vor mai fi destule curente, idei, ideologii si orientari politice de toate felurile si culorile. Fiecare promit marea cu sarea, dar in fond isi urmaresc doar propriul interes si propria bunastare. Politica asta este un fel de afaceri cu minciuni. Politicianul, demagogul vine si prezinta un program politic…electoral, pe baza caruia este ales.dar pe care de cele mai multe ori nu-l respecta si nu-l duce la indeplinire. Este ca si un contract pe care nu-l onoreaza, dar pentru care nu este tras la raspundere. In cazul in care partidul sau gruparea politica din care face parte se scufunda, politicianul este ca si sobolanul….paraseste repede corabia – partidul respectiv si se imbarca in altul. Isi schimba partidele precum sosetele.

Azi lumea este confuză și derutată. Aș putea spune sătulă de atâta mizerie politică. Dar si asa fara politica nu se prea poate. Este un rau necesar. Si atunci ce este de facut s-ar intreba multi. Pai simplu. Este ca si la orientare turistica…..cand pierzi marcajele si implicit traseul. Te-ai pierdut in imensitatea naturii. Este o chestie de supraviețuire, de ieșire la liman….de intoarcere acasă. Trebuie sa găsim traseul, cărarea, drumul care să ne salveze si sa ne aduca acasă.

Aceeasi strategie trebuie sa o adoptam si noi in prezent cu privire la ce drum sau ce orientare trebuie sa alegem pentru a ne salva ca neam si tara si pentru a ajunge acasa. Pentru a lasa celor ce vin dupa noi mostenire o casa….O casa a lor, asa cum ne-au lasat si noua inaintasii nostri cu pretul sangelui si al vietii. Avem de ales intre un globalism nivelator care nu duce nicaieri si un suveranism cu care putem construi o tara frumoasa ca și soarele sfânt de pe cer! Avem de ales intre un neomarxism ateu – distructiv si un crestinism placut lui Dumnezeu ca si fundatie în educația si creșterea generatiilor viitoare. Ideologia care trebuie sa stea la baza dezvoltarii si progresului nostru ca si neam si tara este iubirea si credinta in Dumnezeu. Suntem un neam care am dat ceea ce este mai important si mai de preț pe acest pământ, si anume martiri si sfinti care mărturisesc pentru noi în Ceruri. Ei sunt adevaratii conducători ai țării noastre. Spre ei sa ne îndreptam rugaciunile si sperantele de mai bine. Sa urmam drumul sau cararea trasata de ei si lasata noua mostenire ca si ghid testamentar de orientare pentru generatiile actuale si cele viitoare. De aici trebuie sa se inspire si cei ce conduc destinele tarii pentru a fi in deplina armonie cu cei ce ne conduc din Ceruri.

Lumina sau iluminarea clasei noastre politice nu trebuie să vină de pe la Bruxelles, Washington, Berlin, Paris, Beijing sau mai știu eu din ce colț de pe mapamomd. Acolo nu vom gasi decat niste stapani care vor binevoi sa ne dea ordine si sa-si impuna birul asupra noastra. Totul bineinteles in numele progresului si al bunastarii generale, al binelui comun, al unei constructii comune, al dezvoltarii civilizatiei si progresului comun…..Dar ceea ce este comun, nu mai este al tau !!! Nu vi se pare izbitor de comun…asta ca sa fac asa un joc de cuvinte, cu ideologia bolsevica referitor la binele comun al popoarelor ! Mai frate asta este comun-ism curat !!! Proaspat scos de la spalat. Este precum un produs alterat, dar frumos reambalat si redat noua spre consum. Daca vom merge pe traseul impus de ei, vom merge cu siguranta in prăpastie și ne vom frânge nu doar gâtul, ci si destinul nostru ca și neam și țara pentru multe generații de acum înainte. Adio independență și adio libertate!

Să nu uităm ca soarte noastra sta inca in mainile noastre. Sa aruncam la cosul de gunoi al istoriei aceasta clasa politică care timp de 30 si ceva de ani au vândut și ruinat cu implicare si sustinere externa economia Romaniei. Au distrus de asemenea educatia si cultura, stiind bine ca cine investeste in educatie si cultura, culege pe urma in economie. Societatea si mai ales generatia tanara este supusa sistematic unui razboi de deznationalizare si descrestinare. La toate mizeriile astea noi trebuie sa punem punct. Pentru ca vom raspunde in fata lui Dumnezeu si a generatiilor urmatoare !

Să urmăm traseul care ne duce acasă….Pe el stă scris suveranitate, conservatorism, nationalism luminat si cel mai important credinta crestină! Altă cale nu există…..Și azi, după o lungă așteptare, o avem în țară ca si opțiune politică….

Cristian Ardeleanu