Cu sprijinul Guvernului ungar, în Transilvania a fost creată o structură educaţională maghiară completă, de la grădiniţă până la universitate, a subliniat, sâmbătă, Árpád János Potápi (foto), secretar de stat responsabil pentru politici naţionale al Cancelariei Prim-ministrului ungar, după inaugurarea Centrului de zi romano-catolic pentru preşcolari, Casa “Márton Áron”, în judeţul Mureş, la Miercurea Nirajului. Condominiu?

Politicianul a declarat telefonic pentru agenţia ungară de presă MTI că, la Miercurea Nirajului, la festivitatea de inaugurare a Centrului, în salutul său a făcut referire la faptul că, în paralel cu acest eveniment, la Universitatea Sapientia din Tirgu Mureş s-a desfăşurat ceremonia de încheiere a anului universitar a instituţiei maghiare de învăţământ superior, înfiinţată în urmă cu 22 de ani, sprijinită de statul ungar. Acesta a explicat că, datorită Programului de dezvoltare a grădiniţelor din Bazinul Carpatic, care se află acum în cea de-a patra fază, în Transilvania a fost creată şi consolidată o structură educaţională în limba maghiară completă.

„Este bine să vedem aceste realizări. Dacă ar fi să scriem pe câte o pagină toate realizările pe care le-am făcut în ultimii 12 ani – şi mă refer doar la investiţii, nu la programe, ci la renovări şi investiţii finalizate, palpabile – atunci am putea citi o carte sau o publicaţie de 100 000 de pagini”, a declarat secretarul de stat.

NapocaNews