Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a participat vineri, 8 iulie 2022, la Festivitatea de Absolvire a Școlii Postliceale Sanitare „Christiana” din Cluj-Napoca, Promoția 2019-2022, titrează Radio Renașterea.

Festivitatea a debutat la ora 13:00, în sala de conferințe a hotelului „Victoria”, cu intonarea imnului „Gaudeamus igitur”. Apoi, Părintele Mitropolit Andrei i-a felicitat pe absolvenți și le-a adresat un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia le-a vorbit despre faptele milei trupești, spunându-le că „e mare lucru să-i ajuți pe cei bolnavi”.

„E o faptă mare a avea grijă de cei bolnavi. Tradiția creștină consemnează șapte fapte ale milei trupești: a hrăni pe cei flămânzi, a-i adăpa pe cei însetați, a-i îmbrăca pe cei goi, a-i primi pe cei străini, a-i cerceta pe cei bolnavi – faptă a milei trupești pe care o îmbrățișați dumneavoastră – , a-i vizita pe cei închiși și a-i îngropa pe cei morți. (…) Noi, pe lângă faptul că felicităm școala pentru preocupările pe care le are, vă dorim să aveți un viitor foarte frumos și să aduceți multă mângâiere celor ce au trebuință de sănătate trupească, dar să știți că sănătatea trupească se înzdrăvenește atunci când este sănătos și sufletul. Așa că, pe lângă sănătatea trupească, ce o să le-o dați celor bolnavi, să aveți grijă și de sănătatea lor sufletească, ca întreaga lor persoană să se reconforteze, să se însănătoșească, să dea slavă lui Dumnezeu că au depășit neputința și să vă fie mulțumitori și domniilor voastre”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

https://youtube.com/watch?v=EB9_j6weTo4%3Fstart%3D106%26feature%3Doembed

De asemenea, a luat cuvântul directorul instituției de învățământ, prof. Ana Gorgan, care a apreciat munca și devotamentul celor 72 de elevi de la specializarea Asistent Medical Generalist, care sunt a 27-a generație a Școlii Postliceale Sanitare.

Apoi, absolvenții au rostit jurământul de credinţă al asistenților, a urmat momentul de predare a cheii, când reprezentanții anului III au înmânat cheia colegilor mai mici cu un an, care și-au asumat public responsabilitatea de a contribui, prin rezultatele lor, la menținerea prestigiului școlii. Reprezentantul anului III, Viorel Mihalache, a rememorat momentele frumoase din cei trei ani de studiu, mulțumindu-le tuturor profesorilor care au contribuit la dezvoltarea și formarea lor.

Ceremonia s-a încheiat cu strigarea catalogului şi cu momentul mult aşteptat în care viitorii asistenți medicali au fost declaraţi absolvenţi.

Toți absolvenții școlii postliceale au fost felicitați, iar ÎPS Părinte Andrei le-a dăruit cartea „Familie, copii si tineri”, apărută la Editura Renașterea, în anul 2020, în contextul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor.

La eveniment au luat parte, pe lângă familiile și cei dragi ai absolvenților, întregul colectiv profesoral, consilierul misionar-social al Arhiepiscopiei Clujului, Liciniu-Iustin Câmpean, și părintele prof. Ovidiu Gavrea, care predă religie în cadrul școlii postliceale.

NapocaNews