La Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a avut loc luni, 11 iulie 2022, Festivitatea de Absolvire a Promoţiei 2022. Absolvenții studiilor universitare de licență și master au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate în anii de studiu și au trăit bucuria și emoția bilanțului acestei perioade, titrează Radio Renașterea.

Manifestările au debutat la ora 10:00, în Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă, din Campusul Universitar „Nicolae Ivan”, unde, în prezența absolvenților de la nivel licență și master, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți profesori și diaconi.

După citirea Sfintei Evanghelii, Părintele Episcop-vicar Benedict a rostit un cuvânt de învățătură, pe tema „Teologia, un proces în etape”, în cadrul căruia a explicat ce înseamnă a fi teolog și i-a îndemnat pe absolvenți, ca indiferent de mediul în care vor activa, să pună în practică valorile învățate în anii de studiu.

Răspunsurile liturgice au fost date de studenții absolvenți, de la specializarea Teologie Pastorală, dirijați de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu.

La finalul slujbei, în calitate de gazdă, părintele lect. univ. dr. Adrian Podaru, prodecanul facultății, a felicitat studenții și a mulțumit ierarhului pentru prezență și pentru purtarea de grijă față de instituția de învățământ. De asemenea, duhovnicul facultății, pr. Grigorie Foltiș le-a oferit diplome de recunoștință studenților paraclisieri.

Festivitatea de Absolvire

De la ora 14:00, în sala „Auditorium Maximum” a Universității Babeș-Bolyai, a avut loc Festivitatea de Absolvire. Au luat parte Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, profesorii facultății, precum și familiile, rudele și apropiații absolvenților.

În cadrul ceremoniei au luat cuvântul și au transmis mesaje de felicitare Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, decanul facultății, arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia, precum și îndrumătorul de an al Promoției 2022, pr. lect. univ. dr. Paul Siladi, care a ținut cursul festiv.

Pornind de la îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos, din Evanghelia după Ioan, capitolul 15, versetul 16, care zice: „Nu voi M-aţi ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi şi v-am rânduit să mergeţi şi roadă să aduceţi, şi roada voastră să rămână, ca Tatăl să vă dea orice-I veţi cere în numele Meu”, Părintele Mitropolit Andrei, în cuvântul adresat, i-a îndemnat să rămână fideli Bisericii și să fie misionari ai Domnului Hristos în această lume secularizată.https://www.youtube.com/embed/GWWVIeqb9Kk?start=78&feature=oembed

A urmat discursul șefului de promoție, Cătălin Bogdan Țermure, de la specializarea Teologie Pastorală. Mai apoi, studenţii absolvenți au mulţumit tuturor profesorilor pentru purtarea de grijă din timpul studenţiei, după care au înmânat cheia colegilor mai mici.

Ceremonia s-a încheiat cu strigarea catalogului şi cu momentul mult aşteptat în care studenţii de la nivel licență și master au fost declaraţi absolvenţi.

NapocaNews