O nouă ordine mondială? Președintele Forumului Internațional BRICS, Purnima Anand, a declarat joi că Turcia, Egiptul și Arabia Saudită doresc să se alăture BRICS, adăugând că o decizie privind admiterea unora dintre aceste țări ar putea avea loc în timpul următorului summit al organizației, în 2023, precizează Baha.

Vorbind pentru presa rusă Izvestiya, Anand a precizat că organizația formată din Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, a discutat despre posibile noi state membre în timpul ultimului său summit, care a avut loc pe 23 și 24 iunie la Beijing.

„Toate aceste țări și-au arătat interesul de a adera și se pregătesc să depună cereri de aderare. Cred că acesta este un pas bun, deoarece extinderea este întotdeauna percepută pozitiv, va consolida în mod clar influența BRICS în întreaga lume”, a explicat ea, precizând că speră ca acest lucru să se întâmple „foarte repede’”, întrucât ‘„toți reprezentanții nucleului asociației sunt interesați de extindere” . „Deci va fi foarte curând” , a conchis Anand.

Anterior, Iranul și Argentina și-au depus de asemenea cererile de aderare la organizație, după cum a precizat Rusia.

NapocaNews