Rusia a continuat sâmbătă bombardamentele în mai multe zone ale Ucrainei, inclusiv în Zaporojie. Au fost semnalate atacuri cu rachete în Harkov, Forțele de la Kiev au distrus un pod feroviar și unul rutier peste râul Nipru, iar rușii au acum probleme cu aprovizionarea, transmite Ministerul Apărării din UK.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă seară, în discursul către naţiune, că forţele ruse „organizează provocări constante cu bombardarea teritoriului centralei nucleare şi încearcă să-şi aducă forţele suplimentare în această direcţie pentru a şantaja şi mai mult statul nostru şi întreaga lume liberă”, potrivit News.ro.

Un oficial de la Pentagon a lăudat trupele ucrainene în lupta lor împotriva Rusiei, spunând că au făcut lucruri despre care „nu credem că sunt posibile”, informează Newsweek. Oficialul de la Departamentul american al apărării a spus că, în ciuda forțelor ruse superioare, moralul trupelor lui Vladimir Putin, precum și „capacitatea lor de a se întreține” au fost puternic afectate. Pe o scară de la zero la 10, oficialul a evaluat eficacitatea forțelor armate ale Ucrainei la 12 „pe baza a cât de impresionante au fost pentru noi în atât de multe moduri diferite”. Oficialul de la Pentagon a precizat că în timpul războiului, au existat mari victime civile din cauza „bombardelor fără discernământ pe care fortele ruse le utilizează”.

Cu toate acestea, forțele ruse au fost afectate de „capacitatea ucrainenilor de a obține comanda și controlul (n.r. -rușilor), muniție, susținere și locații logistice”.

NapocaNews