Pentru operațiunile de payroll, datele de prezență ale salariaților pot fi preluate cu o aplicatie pontaj angajati. Ulterior, se introduc într-un soft salarii și efectuează calculul veniturilor individuale, ținând cont de pontajul efectuat în luna respectivă. Instrumentele digitale create pentru companii au rolul de a eficientiza atât activitatea specialiștilor în resurse umane, cât și a angajaților. În plus, asigură un flux optim al proceselor administrative pe termen îndelungat, contribuind astfel și la creșterea productivității generale.

Soluții tehnologice pentru gestionarea pontajului și a calculului de salarii

Cu o aplicatie pontaj angajati, aceștia își pot introduce și gestiona singuri datele de pontaj, fără să depindă de ajutorul cuiva. În acest fel se eficientizează comunicarea internă, informațiile despre prezența oamenilor fiind disponibile în sistem electronic, pentru a fi preluate într-un soft salarii. Funcționalitatea este foarte utilă mai ales în cazul companiilor unde angajații își desfășoară activitatea în sistem hibrid, full remote, sau din mai multe puncte de lucru. Membrii organizației se pot loga într-o aplicatie pontaj angajati, unde își notează orele lucrate în acea zi. Opțiunea self-service pentru salariați aduce beneficii importante pentru organizații, fiind un mijloc de a avea o comunicare rapidă și transparentă.

Evită erorile de calcul al salariilor cu o aplicatie pontaj angajati

Orice eroare de salarizare poate duce la nemulțumiri în rândul angajaților și la un moral scăzut al acestora. Spre exemplu, poate fi demotivant dacă ei efectuează ore suplimentare, însă nu sunt recompensați pentru munca lor, deoarece timpul lucrat nu a fost monitorizat. Cu un sistem digital, precum o aplicatie pontaj angajati, astfel de situații pot fi prevenite.

Angajații își pot înregistra cu ușurință în program orele lucrate, pentru ca angajatorul și departamentul de HR să aibă o imagine clară asupra timpului efectiv de muncă. Drept urmare, pot fi introduse valorile corecte într-un soft salarii, astfel încât calculul remunerațiilor să fie precis. Înregistrarea în format electronic a timpului lucrat de către angajați contribuie la o evidență clară a activității lor. Procedând în acest mod, este eliminată posibilitatea de fi transmise informații eronate în vederea efectuării calculului de salarii.

Birocrația este redusă prin implementarea soluțiilor digitale

Prin utilizarea unei aplicații pentru pontaj, angajații au parte de o soluție intuitivă pentru a-și înregistra datele de prezență. Instrumentele digitale pentru procedurile administrative, cum ar fi cele pentru colectarea pontajului, aduc avantaje pentru întreaga organizație, fiind mult mai eficiente decât procesele manuale, clasice. Nu mai este nevoie de completarea unor hârtii din mai multe puncte de lucru și se creează un flux rapid pentru realizarea sarcinilor de HR. Cu o aplicatie pontaj angajati, pot fi importate fără efort datele de prezență într-un soft salarii. Mai mult, un program de payroll performant permite efectuarea unor corecții de calcul la nevoie, fiind de mare ajutor pentru specialiștii din departamentul de resurse umane sau de salarizare.

Soluții software intuitive de la UCMS by AROBS pentru proceduri eficiente

Softurile pentru gestionarea resurselor umane și a proceselor complexe de payroll contribuie la o organizare optimă în cadrul companiilor. O aplicatie pontaj angajati sau un soft salarii îți pot transforma semnificativ businessul, contribuind la succesul afacerii tale pe termen lung. UCMS by AROBS, cu o experiență de peste 25 de ani pe piața software din România, dezvoltă și inovează constant soluții digitale destinate mediului de afaceri.

True HR și dp-Payroll sunt cele două mari aplicații create de specialiștii UCMS by AROBS, care includ fiecare câte 19 funcționalități. Sisteme sunt configurabile, astfel încât să acopere cât mai multe dintre particularitățile ce pot fi întâlnite în cadrul unei companii. Pentru a afla mai multe detalii, contactează-i pe cei de la UCMS by AROBS prin mail la sales@ucms.ro sau la telefon 0738 822 537.

NapocaNews