Dr. Mihai Târnoveanu l-a dat pe mâna poliției pe primarul din Turda petnru distrugerea soclului lui Avram Iancu din oraș.

Iată ce a scris pe facebook renumitul activist civic român privind situația din municipiul Turda legată de statuia lui Avram Iancu:

Împreună putem fi scut pentru Avram Iancu!

Asociația Calea Neamului a sesizat printr-o adresă scrisă Poliția Municipiului Turda cu privire la distrugerea soclului statuii Eroului Național Avram Iancu, solicitând totodată demararea cercetărilor privind legalitatea mutării statuii din centrul orașului, având în vedere faptul ca nu avem cunoștință de existența unui document oficial prin care s-a votat în mod explicit de către Consiliul local acest lucru.

Facem apel la toate persoanele și toate asociațiile care se declară public apărători ai memoriei Eroului Național Avram Iancu, să facă sesizări similare către Politia Turda ( mail: politia.turda@cj.politiaromana.ro) pentru a pune presiune în vederea începerii cât mai urgente a cercetărilor și mai ales pentru stoparea fărădelegii ce se pune la cale.

Este foarte bine ca ne vom aduna cu miile la Tebea pentru comemorarea a 150 de ani de la urcarea la Ceruri a lui Avram Iancu, e foarte bine că se organizează tot felul de manifestări în acest sens, dar…la Turda temelia simbolului Național se surpă, la Turda, în mijlocul Transilvaniei, Avram Iancu se „extrage” din centru…oare el ce ar spune?

Oare Crăișorul Munților ce ar spune dacă ne adunăm cu miile la mormântul lui dar nu avem o reacție concretă împotriva trădării lui de la Turda?

Ne vedem duminică la Tebea!

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

NapocaNews