Pe rolul Tribunalului Specializat Cluj, există un dosar care se referă la insolvența firmei Napocamin SRL, care deține în proprietate Hotelul Continental din Cluj Napoca. Dosarul se află pe masa judecătorului Ancuța Pavelescu, cunoscut ca un magistrat care își face datoria foarte bine, scriu jurnaliștii clujeni de la Foia Transilvană.

În presa locală din Cluj Napoca au apărut informații că Hotelul Continental din centrul zero al Clujului, este evaluat la 40 de milioane de euro.

Sursele publicației Foia Transilvană susțin că în acest dosar, există un joc foarte interesant făcut de Statul Maghiar prin mai multe firme, totul menit pentru a pune mâna pe Hotelul Continental.

Planul construit cu mare atenție, și încă din timp, are și câteva lacune foarte mari, spun analiștii din serviciile secrete românești, care vor face tot posibilul pentru a bloca orice fel de manevre care ar putea duce la pierderea Hotelului Continental.

Primul pas făcut, în baza acestui plan a fost cumpărarea unei creanțe în valoare de 25.92 milioane lei, de la o altă firmă care era înscrisă la masa credală. Se întâmpla la sfârșitul lunii aprilie 2021. Pentru a nu periclita ancheta informativă, acestei firme, care a cumpărat creanța, îi vom spune SC ”A” SRL.

Ulterior, după câteva luni de la aceasta operațiune, ”A” SRL depune un plan de reorganizare a societății Napocamin SRL, în care arată adevăratul plan asupra căruia vom reveni, titrează Foia Transilvană.

În această clădire istorică a funcționat revista literară conservatoare interbelică ”Gândirea”, fondată de Camil Petrescu și Cezar Petrescu în cadrul căreia poetul Lucian Blaga și-a recitat versurile din volumul ”Poemele Luminii”.

Aici, la restaturantul fostului hotel New York și-a băut poetul Octavian Goga ultima cafea înainte să moară în primăvara lui 1938.

Clădirea ”Continental” este o veche clădire istorică legată de cultura română. Pe această clădire în 2002 a fost amplasată o placă memorială dedicată revistei ”Gândirea”.

Bucureștiul este tot mai departe față de interesele românilor din Ardeal?

NapocaNews